<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: JOHN BRUSSEL

Leven!

(column burgemeester Nadine Stemerdink in de Voorschotense krant van 25 september)

Vanaf 25 september is het zo ver; na 1,5 jaar met elkaar de 1.5 meter te hebben moeten aanhouden, gaat deze verplichting eraf. Het is een grote stap op weg naar een samenleving waarin we weer echt met elkaar kunnen samen leven, een knuffel kunnen geven aan de mensen die ons lief zijn, of een arm om iemand heen slaan op die momenten dat het zo hard nodig is.

Ik realiseer mij goed dat de verplichting van het gebruik van het coronatoegangsbewijs op een aantal plekken, zoals binnen in de horeca of het theater, een teleurstelling is. Het betekent weer een extra last voor die sectoren die het al langere tijd moeilijk hebben. Ik heb Voorschoten leren kennen als een hechte samenleving die tijdens de Corona periode er met elkaar de schouders heeft ondergezet. Ook deze laatste loodjes moeten we met elkaar doorheen. Laten we hopen op een mooie nazomer zodat de terrassen in het centrum goed gebruikt kunnen worden.

In Voorschoten is 76% van de inwoners volledig gevaccineerd


We hebben deze vrijheid met elkaar bereikt, doordat velen bereid waren en zijn om zich te laten vaccineren. Zo ook in Voorschoten! 76% van de inwoners vanaf 12 jaar en ouder is in Voorschoten volledig gevaccineerd. Het is fijn om te zien dat zovelen deze belangrijke keuze hebben gemaakt. We moeten wel met elkaar verstandig met deze vrijheid om blijven gaan. Geef mensen de ruime die daarom vragen en respecteer dat.

Door de vrijheid die er is gekomen, kan ik weer langs jubilerende bruidsparen en 100-jarigen. Ook de bezoekjes die het afgelopen jaar niet konden worden afgelegd, worden als de betreffende inwoners hier prijs op stellen alsnog gedaan. Wat een leuke reacties en gesprekken heb ik al gehad met blije en gelukkige jubilerende bruidsparen. Terugkijken op hoe ze elkaar hebben ontmoet en de sleutel tot dit lange geluk: geven en nemen en elk je eigen ding blijven doen. De komende tijd gaan er ongetwijfeld nog vele mooie bezoekjes volgen!

Ik heb op 24 augustus jl. een klein beetje mogen vieren dat ik op die dag 100 dagen uw burgemeester mocht zijn. Een terugblik op mooie maanden met een lach en dankbaarheid en heel veel zin in de komende jaren. 

Die dag kreeg plots een andere wending door een telefoontje dat een vriendin onverwachts is overleden. De tijd stond voor mij even stil. Het besef daalde in dat je elke dag bewust moet leven, omdat zonder het te weten er ineens een punt kan staan. Ze was zo trots toen ik werd voorgedragen en beëdigd als uw burgemeester. Deze column draag ik op aan haar, omdat ze voor altijd in ons hart zit.

Nadine Stemerdink, burgemeester

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten