<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Regio nieuws

Jos Kriek verbijsterd over miscommunicatie rond AB-huis

Met verbijstering en woede volgde Jos Kriek donderdag de digitale vergadering van de raadscommissie Burger en Bestuur. ‘We zijn gewoon afgeserveerd! Wij hebben maar één kans gehad om een bod uit te brengen dat boven het maximale taxatiebedrag van ruim 9 ton lag. Onderhandelingen zijn er nooit geweest. Van een tweede ronde, waarover donderdagavond werd gesproken, zijn wij nooit op de hoogte gesteld, we hebben er ook nooit de kans voor gekregen.’ En er is meer dat blijkbaar niet klopt. 

Wethouder Spil gaf aan dat er tijdens de eerste bieding die vorig jaar door de raad is afgewezen, alleen nog gesproken werd met de huurder. ‘Er was nog geen voorlopig contract en er waren nog geen afspraken gemaakt.’ Volgens Kriek was er inderdaad nog geen voorlopig contract getekend maar ‘van wethouder Cramwinckel (destijds verantwoordelijk) kreeg ik de verzekering dat het allemaal goed zou komen. Hij stelde zelfs voor om alvast de omgevingsvergunning aan te vragen.

En ja, ik heb het restaurant gesloten. Ik was er inmiddels al wel achter dat de gemeente op haar beloftes terug kwam. Het voelde toen al gelijk niet meer goed dus ik wilde niet meer investeren in een pand dat onder mijn handen afbrokkelde en waarschijnlijk toch naar iemand anders zou gaan. En ik kreeg gelijk. Vier jaar lang heb ik lopen zeuren bij de ambtenaren op het gemeentehuis over opknappen. Ze kennen me daar inmiddels goed. Zelf hebben we de binnenkant laten opknappen en verven maar de buitenkant was toch echt een taak van de gemeente. Nu hoorde ik gisterenavond in de raad zeggen dat de huurder niet goed voor het pand heeft gezorgd! Dat klopt dus helemaal niet. 

Vervolgens zegt de wethouder dat de inrichting van de huurder is. Ook dat klopt niet, alleen het meubilair op de begane grond is van ons. De rest, in de trouwzaal en de zalen boven, is eigendom van de gemeente. Helemaal bijzonder was de discussie over een voetbalsponsoring die door ons is afgewezen. Ook dat klopt niet, voetbal is altijd door ons gesponsord, net als zoveel andere verenigingen. Jaarlijks gaven wij € 10.000,- uit aan diverse projecten. De genoemde discussie ging over het contract met de hockeyvereniging die afliep. Ook dat klopte dus niet. 

Ik voel met echt opzij gezet. In de afgelopen jaren heb ik heel veel gedaan in het centrum. Ik heb vijf jaar in het Economische Platform gezeten waar we samen de horecavisie hebben geschreven. Ik ben vijf jaar lang voorzitter van de horeca geweest, deed activiteiten voor de ondernemersvereniging en was betrokken bij diverse evenementen in het centrum. En dan wordt je zo behandeld als huurder die er al 17 jaar zit. 

Ik ben dit proces ingegaan omdat het me een goed idee leek. Iets moois neerzetten waar het centrum van kon profiteren. De raad heeft zelf gezegd dat het niet om de hoogste prijs ging maar om de plannen. Nu komt er iemand die vier ton meer bied dan ik en hetzelfde plan heeft. Als ik had geweten dat het om de hoogste prijs ging, was ik er nooit aan begonnen want dat verlies je altijd. Opmerkelijk is nu ook dat de voorwaarden van het legaat over de openbare functie ineens veel soepeler zijn dan wij opgelegd kregen. 

Ik ben ontzettend teleurgesteld om het maar zachtjes uit te drukken. Mijn gezin en ik zijn drie jaar lang aan het lijntje gehouden en nu gaat er iemand anders met onze plannen vandoor. Het klopt gewoon allemaal niet!’


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten