Afbeelding
Foto: VSK

Ingezonden brief over Ambachts- en Baljuwhuis

Algemeen ingezonden

(ingezonden brief) Als oud Voorschotenaar gaat mij het gezever over het Baljuwhuis ter harte. De gemeente Voorschoten gaat niet zo erg betrokken om met monumentale en of historische  zaken binnen de gemeente grenzen.

Een eenvoudig onderzoekje wijst al snel uit welke geschiedenis het huis heeft meegemaakt. Houd een dergelijk pand in eigendom en laat de commercie er niet mee aan de haal gaan, dat heeft nog nooit iets opgeleverd. Zuinig zijn op het erfgoed is het devies.

Ter info, Het AB huis was ten tijde van de tweede wereldoorlog Kringhuis der NSB. Warkanda was er gevestigd en er waren tentoonstellingen o.a. van Andries Copier, glaskunstenaar. Zo maar een kleine greep. Straks hangt er weer een ontsierend bord: “Kees Vastgoed voor al uw woonwensen”. 

Dit gebouw behoort de Voorschotense gemeenschap toe, niet de nietsontziende aannemers, wier namen ik hier niet zal noemen. 

J Boon

Nieuws overzicht

Afbeelding
GroenLinks- PvdA: Let there be light in Voorschoten! 1 uur geleden
Afbeelding
Hoe minder energiegebruik? 1 uur geleden
Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 7 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad gisteren
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind gisteren