<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Jan Teske ontvangt Parel van Voorschoten

Burgemeester Nadine Stemerdink heeft vandaag in het Museum Voorschoten De Parel van Voorschoten uitgereikt aan Jan Teske voor zijn jarenlange betrokkenheid bij het lokale voetbal en Museum Voorschoten. 

De in Voorschoten geboren en getogen Jan Teske is van 2006 tot 2020 actief geweest als vrijwilliger voor het museum. Hij was lid van de tentoonstellingsgroep, bedacht nieuwe tentoonstellingen en werkte mee aan de inrichting daarvan. Naast zijn interesse in het voetbal heeft Jan een grote liefde voor muziek. Voor een muziektentoonstelling haalde hij daarom ook alles uit de kast en zorgde hij bijvoorbeeld voor live muziek. Jan zijn kennis van de geschiedenis van het dorp en zijn uitgebreide netwerk zijn voor het museum heel waardevol geweest.

Met grote nauwkeurigheid maakte hij passe-partouts, lijstte hij foto’s en prenten in en maakte hij bijschriften. Met zijn oog voor detail werkte Jan altijd op de millimeter precies. Bij het inrichten van de tentoonstellingen verleende hij hand- en spandiensten waar dat nodig was, zoals het ophangen van lijsten en het plaatsen van vitrines. Ook voor onderhoudswerkzaamheden zoals het verven van muren kon een beroep op hem worden gedaan. 

Voordat Jan vrijwilliger werd bij het museum, was hij sinds 1973 al actief betrokken bij het amateurvoetbal, eerst bij SVLV en vervolgens bij Voorschoten ’97. Zo leidde hij verschillende jeugdelftallen en het eerste seniorenelftal van SVLV. 

“Ik heb hier echt een geweldige tijd gehad. Helaas kan ik vanwege een operatie het werk fysiek niet meer aan. Waar mogelijk blijf ik natuurlijk graag bij het museum betrokken”, aldus Jan. Op de vraag waar de Parel thuis een plekje krijgt zegt hij lachend: “Dat weet ik nog niet”. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten