Afbeelding
Foto: Kunstgenootschap Vlietstreek

(Verkoop)expositie van natuurschilderijen Kunstgenootschap Vlietstreek

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zondag 17 oktober start in buurthuis Vliethuis de (verkoop)expositie van natuurschilderijen gemaakt door leden van Kunstgenootschap Vlietstreek. De exposanten verkopen hun natuurschilderijen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Bovendien is (een deel van) de verkoopprijs bestemd voor de Odensehuiskamer. 

De Odensehuiskamer bevindt zich in Vliethuis en is een laagdrempelige inloopplek voor mensen met geheugenklachten en/of beginnende dementie en hun naasten. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw materiaal ten behoeve van de schildercursussen die daar wekelijks worden gegeven. Iedere maandagmiddag verzorgen Lia van Velzen en Hilda Koppe met veel plezier de schilderbegeleiding voor bezoekers van de Odensehuiskamer.

Het thema ‘natuur’ voor de schilderijen is bedacht door sociaal werkers en vrijwilligers van Vliethuis, in verband met de opening van de nieuw aangelegde buurttuin.

Exposanten: Denise van der Burg, Helene Doornebal, Jolanda van der Elst, Hilde Engelen, Corrie Huguenin, Hilda Koppe, Mieke van der Leeden, Martine de Munnik, Aeltsje Sierksma, Lia van Velzen, Mar van Vuuren en Yvonne van der Wielen.

Meer informatie
De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op zondagmiddag 17 oktober 2021 van 13.00 uur tot 15.00 uur in buurthuis Vliethuis, Professor Einsteinlaan 2F, Voorschoten.

Belangstellenden voor de koop van een schilderij kunnen bij de expositie een formulier invullen met hun keuze, waarna contact met hen wordt opgenomen over de afhandeling. De schilderijen blijven geëxposeerd tot 30 oktober.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 5 uur geleden 17
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 23 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2