Logo voorschotensekrant.nl

Jubileumconcert Sinfonietta Voorschoten op zondag 7 november 2021

Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten bestaat 40 jaar. Ter gelegenheid hiervan zal op zondagmiddag 7 november in Voorschoten het jubileumconcert worden gegeven.

Op het programma staat onder andere symfonie Nr. 3 van Schubert en zes liederen, bewerkt voor sopraan en orkest van Schubert en Mozart. Het orkest staat onder leiding van Hendrik Jan Brethouwer en sopraan Mariana Caldeira Pinto zal de liederen zingen.

Mariana, nu 23 jaar oud, begon op 7 jarige leeftijd met pianolessen, maar ze kwam er al snel achter dat ze zingen eigenlijk veel leuker vond. Toen ze 9 jaar was, werd ze toegelaten bij het koor van de Universiteit van Lissabon. Op 15 jarige leeftijd startte ze met privélessen en behaalde ze na een paar jaar studie haar bachelor. Daarna koos ze, met steun van haar familie, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar vervolgopleiding. ‘Het is een hele goede opleiding’, vertelt ze, ‘en Nederland is een fijn land’. Momenteel krijgt ze les van Noa Frenkel en werkt ze dagelijks aan haar techniek en professionaliteit. Haar grote voorbeelden zijn Diana Damrau en Natalie Dessay, beiden bekende operazangeressen. 

Mariana zingt het liefst klassieke muziek en wel speciaal opera. Naast klassiek zingt ze ook graag jazz. Haar uiteindelijke doel is om solist bij de opera te worden. Ze zingt inmiddels in verschillende vocale ensembles en heeft al met een aantal orkesten opgetreden. 

Zingen is haar passie en dat wil ze ook aan anderen overbrengen. Zo heeft ze het plan opgevat om kinderen, die bijvoorbeeld in een achterstandsituatie leven, te laten ervaren hoe leuk zingen is en dat het fijn is om samen met muziek bezig te zijn. 

Mariana verheugt zich erop om met Sinfonietta Voorschoten te gaan optreden. 

Het jubileumconcert zal op zondagmiddag 7 november a.s. om 14.30 uur plaatsvinden in Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten.

Kaarten 17,50 euro, te bestellen via: sinfoniettavoorschoten@gmail.com 

In verband met coronamaatregelen kan bestellen alleen vooraf en met opgave van naam en emailadres. De QR-code of recente testuitslag zal aan de zaal worden gecontroleerd. Zie verder: www.sinfoniettavoorschoten.nl

Meer berichten