Afbeelding

Hulpdiensten kunnen zich virtueel voorbereiden op hulpverlening in Corbulotunnel

Algemeen

Brandweer, politie, ambulance en andere hulpverleners kunnen zich vanaf 11 oktober 2021 virtueel voorbereiden op hulpverlening bij mogelijke incidenten in de Corbulotunnel van de RijnlandRoute. En dat is belangrijk, want een voorwaarde voor de openstelling van de tunnel in 2023 is dat alle hulpverleners goed getraind zijn in de hulpverlening bij incidenten in de tunnel.

In opdracht van de Veiligheidsregio Hollands Midden en de provincie Zuid-Holland is er een virtuele oefenomgeving voor de RijnlandRoute ontwikkeld. De hulpdiensten kunnen zelfscenario’s in dit systeem bouwen en oefenen. Ook als de tunnel straks in gebruik is, heeft deze manier van oefenen grote voordelen. Er kan geoefend worden zonder dat de tunnelbuizen afgesloten hoeven te worden voor het verkeer, dus zonder dat weggebruikers daar enig oponthoud van ondervinden. Meer weten? Bekijk de video hieronder.

https://youtu.be/eZsoQO5jr24

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 8 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 13 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 18 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9