Wethouder Cramwinckel (vierde van links) kreeg het certificaat tijdens de Limesdag uitgereikt.
Wethouder Cramwinckel (vierde van links) kreeg het certificaat tijdens de Limesdag uitgereikt. Foto: rukvb | R.U. Kleering van Beerenbergh via gemeente Voorschoten

Voorschoten ontvangt Werelderfgoedcertificaat

Algemeen Regio nieuws

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ter ere van de Neder-Germaanse Limes reikte minister van OCenW Ingrid van Engelshoven samen met directeur UNESCO Nederland Marielies Schelhaas onlangs aan 12 gemeenten, waaronder Voorschoten, een Werelderfgoedcertificaat uit. Wethouder Marcel Cramwinckel nam het certificaat voor Voorschoten in ontvangst.

Dwars door 12 gemeenten liep ongeveer tweeduizend jaar geleden de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de Limes. In die tijd legden de Romeinen ook het Kanaal van Corbulo aan, waarvan op verschillende locaties, ook in Voorschoten,  sporen zijn gevonden. 

Professionals en vrijwilligers die zich jarenlang voor de UNESCO-Werelderfgoedstatus hebben ingezet, kwamen samen om de kersverse UNESCO-status van de Limes in Nederland te vieren. Tijdens de dag belichtten sprekers onder andere het belang van het werelderfgoed, de kansen en mogelijkheiden voor het toerisme en de uit te bouwen agenda voor verder en verdiepend wetenschappelijk onderzoek naar de Neder-Germaanse Limes.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 2 uur geleden
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 12 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 14 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 14 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 14 uur geleden