<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Wethouder Cramwinckel (vierde van links) kreeg het certificaat tijdens de Limesdag uitgereikt.&nbsp;</p>

Wethouder Cramwinckel (vierde van links) kreeg het certificaat tijdens de Limesdag uitgereikt. 

(Foto: rukvb | R.U. Kleering van Beerenbergh via gemeente Voorschoten )
Regio nieuws

Voorschoten ontvangt Werelderfgoedcertificaat

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ter ere van de Neder-Germaanse Limes reikte minister van OCenW Ingrid van Engelshoven samen met directeur UNESCO Nederland Marielies Schelhaas onlangs aan 12 gemeenten, waaronder Voorschoten, een Werelderfgoedcertificaat uit. Wethouder Marcel Cramwinckel nam het certificaat voor Voorschoten in ontvangst.

Dwars door 12 gemeenten liep ongeveer tweeduizend jaar geleden de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de Limes. In die tijd legden de Romeinen ook het Kanaal van Corbulo aan, waarvan op verschillende locaties, ook in Voorschoten,  sporen zijn gevonden. 

Professionals en vrijwilligers die zich jarenlang voor de UNESCO-Werelderfgoedstatus hebben ingezet, kwamen samen om de kersverse UNESCO-status van de Limes in Nederland te vieren. Tijdens de dag belichtten sprekers onder andere het belang van het werelderfgoed, de kansen en mogelijkheiden voor het toerisme en de uit te bouwen agenda voor verder en verdiepend wetenschappelijk onderzoek naar de Neder-Germaanse Limes.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten