<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Onder de naam &lsquo;Kingsevents&rsquo; helpen studenten Edukans om zoveel mogelijk geld op te halen. </p>

Onder de naam ‘Kingsevents’ helpen studenten Edukans om zoveel mogelijk geld op te halen.

(Foto: Kingsevents)
Regio nieuws

Studenten organiseren benefiet voor beter onderwijs in Ghana

Leidse en Voorschotense communicatiestudenten organiseren een online evenement om geld in te zamelen voor Ghanees onderwijs. Zij halen geld op voor de non-profitorganisatie Edukans die zich inzet voor beter onderwijs in onder andere Afrika. 

Op 31 oktober van 19:30 tot 21:30 organiseren 8 studenten van Hogeschool Leiden een benefietlivestream. Hier zullen zij de kijkers twee uur vermaken en vragen zij aandacht voor onderwijs in Ghana. Edukans is een goed doel dat onderwijs verbetert in verschillende landen, zodat kinderen daar een kans krijgen om hun leeruitkomsten te verhogen en hun baankansen te vergroten. Edukans richt zich op dit moment op het ‘Eindeloos leren’ project in Ghana. Waarbij ze onder andere herbruikbare schriften uitdelen om een kind daarmee ‘eindeloos’ te kunnen laten leren. Onder de naam ‘Kingsevents’ helpen deze studenten Edukans om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit project.

Achter de schermen
Een online benefiet is anders dan elkaar in het echt zien. Kingsevents doet zijn best om dit evenement zo interactief mogelijk te maken. Het evenement krijgt een sportief thema met de naam ’Move4Edukans’. Er vindt een sponsorloop plaats, er wordt met gewichten gezwaaid en er zal ook een veiling plaatsvinden. Binnen twee uur vinden er sportieve activiteiten plaats, allemaal om aandacht voor beter onderwijs in Ghana te realiseren.

Kleine bijdrage, grote impact
Zo wil Edukans het ‘eindeloos leren’ in Ghana inzetten. Door herbruikbare schriften (Correctbooks) te geven en de kinderen naast basisvakken ook te leren koken en om te gaan met geld. Met ongeveer 10 euro kan Edukans zowel een Correctbook aanschaffen als een docent in Ghana beter opleiden. “Wij hebben de kans om nog iets nieuws te leren in ons land, maar als je na de basisschool niet eens kan lezen, hoeveel kans heb je dan nog?” aldus Laureen van Osnabrugge van Kingsevents over waarom zij zich hiervoor hard maken.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten