Onder de naam ‘Kingsevents’ helpen studenten Edukans om zoveel mogelijk geld op te halen.
Onder de naam ‘Kingsevents’ helpen studenten Edukans om zoveel mogelijk geld op te halen. Foto: Kingsevents

Studenten organiseren benefiet voor beter onderwijs in Ghana

Algemeen Regio nieuws

Leidse en Voorschotense communicatiestudenten organiseren een online evenement om geld in te zamelen voor Ghanees onderwijs. Zij halen geld op voor de non-profitorganisatie Edukans die zich inzet voor beter onderwijs in onder andere Afrika. 

Op 31 oktober van 19:30 tot 21:30 organiseren 8 studenten van Hogeschool Leiden een benefietlivestream. Hier zullen zij de kijkers twee uur vermaken en vragen zij aandacht voor onderwijs in Ghana. Edukans is een goed doel dat onderwijs verbetert in verschillende landen, zodat kinderen daar een kans krijgen om hun leeruitkomsten te verhogen en hun baankansen te vergroten. Edukans richt zich op dit moment op het ‘Eindeloos leren’ project in Ghana. Waarbij ze onder andere herbruikbare schriften uitdelen om een kind daarmee ‘eindeloos’ te kunnen laten leren. Onder de naam ‘Kingsevents’ helpen deze studenten Edukans om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit project.

Achter de schermen
Een online benefiet is anders dan elkaar in het echt zien. Kingsevents doet zijn best om dit evenement zo interactief mogelijk te maken. Het evenement krijgt een sportief thema met de naam ’Move4Edukans’. Er vindt een sponsorloop plaats, er wordt met gewichten gezwaaid en er zal ook een veiling plaatsvinden. Binnen twee uur vinden er sportieve activiteiten plaats, allemaal om aandacht voor beter onderwijs in Ghana te realiseren.

Kleine bijdrage, grote impact
Zo wil Edukans het ‘eindeloos leren’ in Ghana inzetten. Door herbruikbare schriften (Correctbooks) te geven en de kinderen naast basisvakken ook te leren koken en om te gaan met geld. Met ongeveer 10 euro kan Edukans zowel een Correctbook aanschaffen als een docent in Ghana beter opleiden. “Wij hebben de kans om nog iets nieuws te leren in ons land, maar als je na de basisschool niet eens kan lezen, hoeveel kans heb je dan nog?” aldus Laureen van Osnabrugge van Kingsevents over waarom zij zich hiervoor hard maken.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 3 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24