Afbeelding

Mooi en origineel jazzconcert Trio EigenGrau bij PJPJ

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zaterdag trad jong jazztalent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op in het Cultureel Centrum. Rond de 80 personen vulden de grote zaal van het Cultureel Centrum. 

Pianist Simon Gelsdorf (Duitsland), bassist Thor Johansen (Denemarken) en drummer Nikolas Tsangaris (Cyprus) vormen sinds een jaar het trio ‘EigenGrau’. Zij werden voor de gelegenheid aangevuld met saxofonist Hristo Galeminov (Portugal), van het Conservatorium Amsterdam. 

Bandleider Simon Gelsdorf opende het concert met een piano intro.   De compositie ‘Sommerpiger pa cykel’ (Chris Minh Doky) leek op het begin van een klassiek pianoconcert maar ontwikkelde zich naar een fusie van jazz en fusion met klassieke invloeden. Het publiek werd verrast door jazzmuziek die je niet meteen verwacht. 

De tweede compositie ‘Dawn’ was van Simon zelf en is geïnspireerd op harmonieën van de befaamde pianist Brad Mehldau. Hierna volgde compositie ‘Forspil’ (Thor Johansen).Compositie ‘Klutz’ (Simon Gelsdorf), wat eigenlijk ‘onhandig’ betekend en geïnspireerd door de Armeense pianist Tigran Hamasyan, was zeer spannend vanwege de maatsoort in 15/4 en de rock invloeden en drumsolo’s van Nikolas.  De solo’s van de musici werden met warm applaus ontvangen.

Hierna volgde ‘Nameless’ (Simon Gelsdorf) en is gebaseerd op Scandinavische jazz en Duitse klassieke muziek zonder ‘vaste’ beat. De compositie ‘Surprise’ was van bassist Thor Johansen. 

Na de pauze volgden de jazzstandard ‘My Ideal’ (Richard Whiting) met smaakvol saxofoonspel van Hristo, ‘Mystery and Illusions’ (Shai Maestro) en een fantastische afsluiting met de compositie ‘Pinzin Kinzin’ van Avishai Cohen in een gecompliceerde, onderverdeelde 4/4 maat. Kortom wereldjazz!

Zie voor meer info over de PJPJ concerten: www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 6 minuten geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 49 minuten geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 1 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 22 uur geleden