De Leidse wethouder Paul Dirkse (links) ontvangt de flyer van Sleutels-voorzitter Marnix Zwart (rechts). Foto: GSV De Sleutels.
De Leidse wethouder Paul Dirkse (links) ontvangt de flyer van Sleutels-voorzitter Marnix Zwart (rechts). Foto: GSV De Sleutels.

GSV De Sleutels: Bewegen met een beperking

Algemeen Regio nieuws

Afgelopen vrijdag nam de Leidse sportwethouder Paul Dirkse het officiële ‘eerste exemplaar’ van de nieuwe flyer van GSV De Sleutels in ontvangst genomen. De overhandiging vond plaats bij Basalt aan de Wassenaarseweg in Leiden, de thuisbasis voor de afdelingen Zwemmen en Aquajoggen van GSV De Sleutels. 

Voor de gemeentes in de Leidse regio is GSV De Sleutels een bijzondere aanvulling in het toch al brede sport- en bewegingsaanbod. De wethouder benadrukte het belang van sport en beweging voor iedereen. De gemeente is blij dat er in Leiden e.o. een vereniging bestaat waar mensen terecht kunnen voor wie om gezondheidsredenen of een beperking de drempel elders te hoog is. GSV De Sleutels is een ‘omnivereniging’ met een breed aanbod om mensen met zeer uiteenlopende beperkingen een plek te kunnen bieden.

Het ledenbestand bewijst dat het werkt. Leden komen uit een wijde regio, van Noordwijk en Teylingen tot Den Haag en van Alphen aan den Rijn tot Katwijk, met uitschieters van nog grotere afstand.

Het aanbod varieert van (therapeutisch) bewegen in warm water tot prestatiesport op niveau. Speciale aandacht verdient Showdown. Dat is een sport die oorspronkelijk bedoeld is voor mensen met een visuele beperking. Doordat Showdown gespeeld wordt met een geblindeerde skibril op, is deze sport ook zeer geschikt voor mensen zonder visuele beperking. Het is een concentratie- en behendigheidssport die lijkt op een kruising tussen tafeltennis en tafelvoetbal, waarbij met een bat een bal in het doel van de tegenstander geslagen moet worden. De spelers volgen de bal op het gehoor; daar zit namelijk een belletje in. Bij GSV De Sleutels wordt Showdown recreatief en op competitieniveau gespeeld. Komend jaar organiseert GSV De Sleutels een provinciaal Showdown-toernooi. 

Met de overhandiging van de flyer is het officiële startsein gegeven voor hernieuwde verspreiding van het goede nieuws: wie door chronische ziekte, een revalidatietraject of wat voor beperking dan ook behoefte heeft aan een gezellige en laagdrempelige plek om aan beweging of sport te doen, is hartelijk welkom (kijk op www.gsvdesleutels.nl). GSV De Sleutels is aanvullend aan ander sportaanbod, zoals rolstoeltennis of rolstoelbasketbal, zodat over en weer kan worden doorverwezen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9