Joëlle en Soraya kregen allebei het bijzondere boek van Jan van der Horn. Hij maakte zelf de foto in de bibliotheek.
Joëlle en Soraya kregen allebei het bijzondere boek van Jan van der Horn. Hij maakte zelf de foto in de bibliotheek.

Jan van der Horn lost zijn belofte in

Cultuur Kunst & Cultuur

Vorige maand vertelde de van oorsprong Voorschotense foto-kunstenaar Jan van der Horn in deze krant over zijn bijzondere boek ‘Het Licht & Kleur van Jan van der Horn’. Daarin was een foto van twee Voorschotense meisjes opgenomen. ‘Zij krijgen allebei een boek’, beloofde hij. Afgelopen dinsdag loste hij zijn belofte in.

Drie jaar geleden exposeerde Jan in Museum Voorschoten met ‘Het licht van Venus’. Het was een uitvloeisel van ‘Het Lichtjuweel’, de geënsceneerde kunst met licht in het dorp. Tijdens de expositie in het museum wilde Jan een foto maken maar daar moesten wel kinderen op staan, vond hij. Joëlle en haar broertje werden gevraagd maar de jongeman weigerde uiteindelijk voor de camera te staan. Soraya, die kwam kijken naar de fotosessie, werd ineens onderwerp van de foto.

De expositie in het museum kreeg vervolg toen Manfred Heiting uit Amerika, al langer fan van het werk van Jan, in Floris V kwam dineren, met uitzicht op het museum. Dat bezoek bleek de inspiratie voor het boek dat onlangs uit kwam. Heiting maakte in Hollywood een selectie uit alle foto’s van Jan en de foto van Joëlle en Soraya zat er bij. 

Dinsdag werden de, behoorlijk zware, volledig gelamineerde flatboeken aan de twee meisjes overhandigd in de bibliotheek. ‘Goh, wat ben ik nog klein’, verwondert Soraya zich. Ze was toen 11 en is nu 14. Joëlle moet vooral lachen om de staartjes die ze op de foto in heeft. Beide meisjes zijn apetrots dat hun foto in het boek staat. ‘We gaan er heel erg zuinig op zijn.’

En Jan zou Jan niet zijn als hij zelf zijn camera had meegenomen. Deze foto maakte hij zelf van de meisjes.

Meer weten over het werk van Jan en zijn boek? Kijk op www.janvanderhorn.com

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 2 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 2 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 2 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 2 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 8 uur geleden