<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Laman Auto&#39;sRouwkooplaan 52251AP VOORSCHOTEN Tel 0652509973E-mail:verkoop@lamanautos.nl<br><br></p>

Laman Auto'sRouwkooplaan 52251AP VOORSCHOTEN Tel 0652509973E-mail:verkoop@lamanautos.nl

(Foto: )

Subsidie elektrische auto particulieren verdrievoudigd

Afgelopen augustus meldde ik u dat de subsidie voor particulieren op een gebruikte elektrische auto voor het jaar 2021 helemaal verbruikt was. Op nieuwe elektrische auto’s was dat op 6 januari zelfs al het geval. De hoop was dat het subsidiebudget, in 2021 in totaal € 27,9 miljoen, voor volgende jaren vergroot zou worden zodat meer mensen in staat zijn om een nieuwe of gebruikte elektrische auto te kopen of te leasen.

Inmiddels heeft het demissionaire kabinet een spectaculaire verhoging van het subsidiebudget aangekondigd: in totaal is er in 2022 een subsidiebudget van maar liefst € 91,4 miljoen beschikbaar, verdeeld over € 71 miljoen voor nieuwe elektrische auto’s en € 20,4 miljoen voor gebruikte elektrische auto’s.

Het betreft hier nog voorgenomen jaarbudgetten waar de Eerste Kamer formeel nog mee moet instemmen, de verwachting is dat dit op korte termijn zal gebeuren. 

Om zoveel mogelijk particulieren te helpen de overstap naar een elektrische auto te maken wordt het maximale bedrag voor subsidie op een nieuwe auto verlaagd van € 4.000 dit jaar naar € 3.350 in 2022. Waar in 2021 subsidie beschikbaar was voor 3.600 nieuwe elektrische auto’s, is dit in 2022 bijna 6x zoveel: 21.194 nieuwe auto’s kunnen subsidie krijgen!

Voor gebruikte elektrische auto’s blijft het subsidiebedrag per auto gelijk: € 2.000. Door de verhoging van het subsidiebudget stijgt het aantal gebruikte elektrische auto’s dat voor subsidie in aanmerking komt van 6.750 dit jaar naar 10.200 in 2022.

In totaal komen er in 2022 maar liefst 31.394 elektrische auto’s voor subsidie in aanmerking, een stijging van 300% !

Ten opzichte van dit jaar zijn er een aantal extra voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen voor deze subsidie:

Overeenkomst 

 • Voor de aankoop van de elektrische personenauto heeft u een schriftelijke koopovereenkomst gesloten met een autobedrijf. Het bedrijf heeft de RDW-erkenning ‘Bedrijfsvoorraad’. 
 • De koopovereenkomst staat op naam van u als particulier die de subsidie aanvraagt en ontvangt. 
 • De personenauto (kentekenregistratie) en de koopovereenkomst staan op naam van de subsidieaanvrager. 
 • De koopovereenkomst moet u hebben gesloten op of na 1 januari 2022. 

Subsidieaanvraag 

 • U moet de aanvraag indienen binnen 60 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst. 
 • U heeft een geldig woonadres in Nederland. 

Auto 

 • De 100% elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer. 
 • De auto moet als elektrische personenauto zijn geproduceerd. Deze mag niet omgebouwd zijn tot elektrische auto. 
 • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) van de gebruikte elektrische personenauto was op de datum van eerste toelating niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. 
 • De gebruikte elektrische personenauto heeft niet eerder op naam van de subsidieaanvrager gestaan of van een persoon die hetzelfde woonadres heeft. 
 • De personenauto (kentekenregistratie) en de koopovereenkomst staan op naam van de subsidieaanvrager. 
 • De elektrische personenauto staat niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam als de subsidieontvanger.
 • De gekochte elektrische personenauto staat 3 jaar ononderbroken op naam van de subsidieontvanger.

Vanaf 3 januari 09:00 uur is er nieuw subsidiebudget beschikbaar.

Als u er op tijd bij bent en voldoet aan bovenstaande voorwaarden dan voorkomt u teleurstellingen.

Wilt u ook overstappen naar een elektrische auto en heeft u daar graag deskundig advies bij? Bijvoorbeeld over actieradius, opladen, subsidie of het verkopen van uw huidige auto? Aarzel dan niet om mij te bellen, ik help u graag!


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten