<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Afgelopen dinsdag werden alle cadeau-pakketten aan Voorschotense gezinnen uitgereikt. foto: VSK&nbsp;</p>

Afgelopen dinsdag werden alle cadeau-pakketten aan Voorschotense gezinnen uitgereikt. foto: VSK 

(Foto: )
Regio nieuws

Stichting Sintvoorieder1 maakt 115 kinderen blij in Voorschoten

Woensdag 1 december was het feest voor 50 minimagezinnen in Voorschoten. Dankzij Stichting Sintvoorieder1 konden zij bij Bibliotheek Voorschoten een mooi cadeaupakket ophalen voor hun kinderen. Ruim 115 kinderen kunnen hierdoor ook een mooie Sinterklaasavond beleven. 

Voor veel kinderen is het vieren van Sinterklaas een vanzelfsprekendheid, helaas is dit niet voor alle kinderen in Nederland het geval. Daarom heeft Stichting Sintvoorieder1 als doel zoveel mogelijk kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien een sinterklaascadeau te geven. 

Voorschotense Sandra de Jong is inmiddels 3 jaar betrokken bij Sintvoorieder1 en vertelt: ‘de Stichting is in 2010 gestart door voorzitter Esther Blom. Thuis aan de keukentafel heeft zij met vrienden en familie cadeaus ingezameld, ingepakt en naar instellingen en tehuizen gebracht. Inmiddels is de stichting een goed geoliede machine met een kernteam van 45 vaste vrijwilligers en ruim 400 vrijwilligers die een of meerdere dagen komen helpen.

Dit jaar zijn er meer dan 15.000 cadeaupakketten gemaakt die het hele land doorgaan van Friesland tot Maastricht. Maar de in de regio’s Zuid-Holland, Amsterdam en Arnhem komen de meeste cadeaus terecht’. 

Sandra kwam, samen met wethouder Paul de Bruijn naar de bibliotheek om de vrijwilligers van de bibliotheek te helpen met het uitdelen van de pakketten. ‘Wij zijn enorm blij met het werk dat stichting Sintvoorieder1 verricht voor de kinderen in Voorschoten’, aldus wethouder de Bruijn. ‘Dankzij deze stichting kunnen de kinderen die het net iets minder hebben, ook een mooie Sinterklaasavond vieren. Ik vind het een hele prestatie om zoveel cadeaus te regelen, uit te zoeken en in te pakken. Heel veel respect voor jullie allemaal die dit naast het gewone werk doen’.

‘Elk pakket bestaat uit meerdere cadeaus’, aldus Sandra. Zo zit in elke pakket een boek (want lezen vinden wij belangrijk), voor de kinderen vanaf 4 jaar snoepgoed en verder wat wij maar aan donaties hebben ontvangen. Denk aan puzzels, spellen, lego, sierraden, knutselpakketten, make-up etc. En voor de jongere kinderen zit er ook altijd een knuffel in het pakket. En dat kan zomaar zo’n geweldig mooie, zelf gehaakte knuffel zijn. Mevrouw Karremans uit Voorschoten haakt al twee jaar supermooie knuffels voor onze stichting en daar zijn we echt geweldig blij mee. Maar uiteraard zijn we ook heel blij met de diverse donaties van Voorschotens inwoners en bedrijven. Gelukkig weten ze mij nog steeds te vinden’. 

‘Nu gaan wij even relaxen en bijkomen’, lacht Sandra. ‘Maar volgend jaar gaan we weer vol enthousiasme aan de slag en hopen we weer een beroep te kunnen doen op Voorschoten voor donaties en handjes tijdens onze inpakdagen’.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten