Afbeelding

Wereldkampioen!

Column Regio nieuws

Wat hebben we allemaal genoten van Max Verstappen afgelopen weekend. Wat een bizarre race. Wat een waanzinnige uitkomst! Een terechte wereldkampioen. Echter mogen we, ondanks dat Verstappen het wereldkampioenschap heeft verdiend, de overwinning van afgelopen weekend toch wel gestolen noemen. Wat mij betreft had dit verloop van de race namelijk weinig met topsport te maken. 

We hebben met 5 miljoen Nederlanders gezien hoe Verstappen vierkant van de baan werd gereden door Hamilton. Maar door een crashende Latifi kreeg Verstappen het wereldkampioenschap op een presenteerblaadje. Het was als 0-5 achterstaan bij een voetbalwedstrijd, de bal krijgen, ‘winnende goal!’ roepen, scoren en juichen. Maar goed, we malen er niet om. Verstappen had al zoveel pech gehad, dat het geluk van de kampioen niet uit kon blijven. 

Mercedes bleef uiteraard ook niet met lege handen staan. Naast de constructeurstitel hebben ze ook nog het wereldkampioenschap ‘protesteren’ gewonnen. De massale verontwaardiging van Nederland over de protesten van Mercedes verbaasde me echter wel. Niet omdat ik het eens was met de protesten. Nee, meer omdat wij in Nederland protesteren en demonstreren de laatste jaren tot kunst verheven hebben. 

Als Mark Rutte in de ochtend na een ‘bakkie pleur’ een poepie laat, dan staat in de middag het Malieveld alweer vol met demonstranten die vonden dat het poepie naar rotte eieren moest ruiken in plaats van naar rotte vis. We hebben inmiddels zoveel demonstraties, dat demonstranten niet meer weten waartegen ze demonstreren en de boodschap niet meer aankomt in Den Haag. 

Ja Mercedes is nummer 1 zeuren, maar wij Nederlanders zijn een goede tweede. Dus laten we stoppen met die verontwaardiging naar Mercedes en de overwinning van onze volksheld vieren als kampioenen. 
Stan Perel

Nieuws overzicht

In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 2 uur geleden
Afbeelding
Kasteel Duivenvoorde is weer open met een nieuwe expositie 3 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 3 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 18 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 20 uur geleden