Logo voorschotensekrant.nl
<p>Impressie van het tijdelijke restaurant van De Gouden Leeuw. Eigenaar Marcus Van der Valk hoopt in het voorjaar te openen.&nbsp;</p>

Impressie van het tijdelijke restaurant van De Gouden Leeuw. Eigenaar Marcus Van der Valk hoopt in het voorjaar te openen. 

(Foto: Van der Valk)
Regio nieuws

Gouden Leeuw verder met tijdelijk restaurant

Als alles goed gaat wordt vanaf januari begonnen met de bouw van een tijdelijk restaurant bij De Gouden Leeuw. ‘We hopen het restaurant in het voorjaar te kunnen openen’, zegt eigenaar Marcus van der Valk die al veel langer bezig is met de toch al geplande nieuwbouw van het restaurant en hotel aan de Veurseweg. 

In juli brak er echter brand uit in de serverruimte van het hotel. Gasten werden geëvacueerd maar niemand raakt gewond. ‘De schade is zo groot en zo gecompliceerd dat we moesten besluiten het hoofdgebouw helemaal niet meer te openen’, vertelt Van der Valk. ‘Het herstel zou bijna twee jaar duren terwijl het pand al op de nominatie stond om gesloopt te worden. Dat heeft geen zin. De basis van De Gouden Leeuw is nou eenmaal al 80 jaar oud, het is weliswaar diverse keren uitgebreid maar het moet gewoon aangepast worden aan de huidige Van der Valk norm.’ 

Het tijdelijke restaurant komt op de parkeerplaats tussen de pannenkoekenboerderij en de welness in. ‘Het krijgt ook dezelfde stijl, dus met grote panelen en veel ramen. We hebben straks 1000 m2 met plek voor 300 gasten en een open keuken. In feite even groot als het restaurant nu is, we hebben alleen geen zalen. Aan de voorkant komt er een ruim terras met uitzicht op de dierenweide. Zodra het klaar is kunnen we weer ontbijt serveren en dan kan ook het hotel open.’ 

Het pand blijft staan tot de nieuwbouw klaar is. Van der Valk verwacht eind 2022 te kunnen beginnen. ‘We bouwen volgens het in 2015 vastgesteld bestemmingsplan. De nieuwbouw wordt ook in dezelfde stijl gebouwd, landelijk met karakter. Nee, we gaan niet verder omhoog dan nu, in totaal drie verdiepingen. Het pand wordt wel iets verder naar achter, dus verder van de Veurseweg, gelocaliseerd. Uiteraard wordt het volledig energieneutraal, met warmtepompen en zonnepanelen. Het restaurant met de zalen en hotelkamers wordt als eerste gebouwd. Zodra dat klaar is, wordt het hoteldeel ernaast gesloopt en weer opgebouwd. Over een paar jaar hebben we dan een groot geheel in dezelfde stijl en dat is veel mooier natuurlijk.’

2021 was ook voor Van der Valk niet makkelijk. ‘We waren net weer een beetje op de goede weg toen de brand uitbrak. En als je dan helemaal niet meer open kan, is dat een hard gelag. We hebben heel veel lieve reacties gekregen van vooral vaste gasten. Dan realiseer je je pas wat de Gouden Leeuw betekent voor hen. We kijken er naar uit om al die mensen straks weer te ontvangen.’

Meer berichten