Afbeelding

Eerste Voorschotense hobby horse concours groot succes

Algemeen Regio nieuws

Een wedstrijd met houten stokpaarden, zo kan de steeds populair wordende sport het best omschreven worden. De afgelopen maanden zijn in diverse plaatsen in Nederland al wedstrijden georganiseerd. En afgelopen zondag was er het eerste Voorschotense hobby horse concours! 

Rond 11 uur verzamelden zich een groep van 16 meisjes in de leeftijd 9-12 jaar in het Voorsche Park, de deelneemsters kwamen o.a. uit Zoetermeer, Den Haag en Amsterdam. Op een groot dekzeil werden alle hobby horses en bijbehorende attributen uitgestald, gezien het thema ‘christmas concours’ , waren de hobby horses prachtig versierd met kerstmutsen en lichtslingers. Onder leiding van de organisator van dit evenement, Jente Dool, werden de diverse disciplines van het concours doorlopen. Op een hobby horse zijn verschillende rijsporten mogelijk, zoals dressuur,(hoog) springen, cross en western. 

In een creatief vormgegeven dressuurbak deden de deelneemsters hun uiterste best om met de mooiste passen de jury te imponeren, hierna gevolgd door diverse parcours met lastige springhindernissen tot wel een hoogte van een meter. Ook het onderdeel ‘Cross’ (een buitenrit met diverse obstakels) werd met enthousiasme uitgevoerd, alle onderdelen werden afgesloten met een prijsuitreiking. 

Gedurende de dag werden de kinderen door diverse fietsers en wandelaars gadegeslagen en met enthousiasme aangemoedigd. 

De sportieve en gezellige dag werd opgeleukt met het bezoek van onze wijkagent Paul die ook nog even met de kinderen op de foto wilde.

Door Hans Dool

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 2 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 5 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 21 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 22 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend gisteren