<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Johan van Twigt (Het Kompas, rechts boven op de foto) won de eerste prijs in de Peace Poster wedstrijd van de Lionsclub Voorschoten.&nbsp;</p>

Johan van Twigt (Het Kompas, rechts boven op de foto) won de eerste prijs in de Peace Poster wedstrijd van de Lionsclub Voorschoten. 

(Foto: )
Regio nieuws

Johan van Twigt wint Peace Poster wedstrijd Lionsclub

Aan het einde van het jaar werd de jaarlijkse Peace Poster wedstrijd van de Lionsclub gehouden. Normaliter krijgen de mooiste posters een expositie in het dorp met een feestelijke opening, maar dat kon door de Coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Vandaar ook de groepsgewijze foto’s met de winnaars. 

Johan van Twigt (Het Kompas, rechts boven op de foto) won de eerste prijs in de tekenwedstrijd, waaraan dit jaar 170 groep 8-leerlingen van 5 basisscholen in Voorschoten meededen. Onder de titel ‘Vrede met onze aarde’ was het thema dit jaar duurzaamheid. De Lionsclub week hiermee af van het landelijke thema omdat de club zich de komende jaren op dit thema richt. 

Johan vertelt bij zijn tekening: “Ik doe zelf al best veel met tekenen, maar dit is wel de grootste tekening die ik heb gemaakt in mijn leven. Op mijn poster beeld ik vrede uit in een recycle-logo. Je ziet dat als alle landen vrede sluiten, iedereen blij is. Met in het midden van het logo een vredesduif. Ook zie je op de achtergrond een fabriek die wordt gesloopt omdat de fabriek te veel vervuilende stoffen uitstoot. Ook heb ik er veel kleine details in gedaan, zoals dat op het plaatje dat vrede uitbeeldt: twee mensen met andere huidskleur die vrede sluiten.” 

De winnaar zou naar de landelijke finale mogen en wie daar won, zou zelfs naar New York mogen voor de wereldfinale. Maar helaas kwam Johan niet in de finale. 

Al vanaf 1988 wordt wereldwijd deze Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions. Er zijn elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen. 

De tweede en derde prijzen in Voorschoten werden gewonnen door Rijk Scholte en Colin Paauw, ook leerlingen van Het Kompas. Maar liefst 7 winnaars deelden met elkaar de vierde plaats: Tim Duijn (Het Kompas), Sarah Awwad (Gevers Deynoot), Gigi Smit (Fortgens), Nynke van Tilborg (Fortgens), Lisette Haubrich (Fortgens), Julieta Compusano (de Vink) en Josephine Hoveling (de Vos).


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten