<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Links Piet Hein Reidsma - kandidaat raadslid VVD Voorschoten plek 8, Rechts: Paul de Bruijn lijsttrekker VVD Voorschoten. </p>

Links Piet Hein Reidsma - kandidaat raadslid VVD Voorschoten plek 8, Rechts: Paul de Bruijn lijsttrekker VVD Voorschoten.

(Foto: )

De VVD Voorschoten wil investeren in sport en bewegen

Persbericht VVD

De VVD Voorschoten wil de komende vier jaar extra investeren in het stimuleren van een gezonde leefstijl. Met name in sport en bewegen. Dat is hard nodig, want door de verschillende corona-maatregelen de afgelopen jaren is er een enorme beweegarmoede ontstaan, ook in ons dorp. Sporten is en blijft gezond en met onze plannen zetten we dit weer vol op de agenda.

U bent allemaal bekend met de positieve effecten van sport op uw gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Ook dat u met een goede gezondheid een lagere kans heeft met corona op de IC te belanden. Maar wist u ook dat sport en bewegen bij jeugd bijdraagt aan betere leerprestaties, minder schooluitval en betere sociale vaardigheden. Voor senioren aan een betere vitaliteit, langere zelfredzaamheid en minder zorgkosten en bovendien tot minder ziekteverzuim in combinatie met een hogere arbeidsproductiviteit. Kortom investeren in sport en bewegen is het meer dan waard.

De meest zorgwekkende afname in sport en beweging als gevolg van corona en corona-maatregelen is te zien bij jeugd, 65+-ers en bij volwassenen in een gezin met jonge kinderen. Daarom wil de VVD Voorschoten concreet samen met de sport, de sportcoördinator, Voorschoten Voor Elkaar, de GGD, scholen en huisartsen aan de slag om kinderen en senioren meer aan het bewegen te krijgen. Door bijvoorbeeld het organiseren van extra activiteiten, multifunctioneel gebruik van huidige sportfaciliteiten en de inzet van een buurtsportcoach die verbinding kan leggen tussen scholen en de sport. Tevens wil de VVD inzetten op de verbetering van de fysieke gezondheid van ouderen, met behulp van gerichte beweegprogramma’s, zodat ook zij langer in goede gezondheid mobiel en zelfredzaam blijven.

De VVD Voorschoten steunt ook actief de op 21 december in de Tweede Kamer ingediende motie (CDA, VVD, D66). Waarmee het kabinet opgeroepen wordt te onderzoeken onder welke randvoorwaarden sport en bewegen zo spoedig mogelijk toegevoegd kunnen worden aan de lijst van essentiële sectoren. Zodat we zo snel mogelijk weer prioriteit kunnen maken van een gezonde leefstijl.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten