Afbeelding
Foto: Gemeente Voorschoten

Gemeente komt ondernemers tegemoet vanwege coronamaatregelen

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht gemeente) De versoepelingen per 14 januari hebben er bij veel ondernemers voor gezorgd dat er weer meer mogelijk is. Het college van burgemeester en wethouders is blij dat de winkels weer tot 17.00 uur open mogen en dat de contactberoepen weer zijn toegestaan, ook al is dit pakket tezamen nog niet het eindstation waar we allemaal op wachten. 

Voor de horeca, cultuur en evenementensector bieden de huidige versoepelingen nog niet de verzachting waarop werd gehoopt. Het college noemt dat een bittere pil. “De klappen in deze sectoren zijn bijzonder hard en het water staat ondernemers vaak tot aan de lippen”. De gemeente heeft daarom gekeken op welke wijze zij de ondernemers toch enigszins kan steunen. 

Uitbreiding terrassen
De horecaondernemers hebben het zwaar met de beperkingen van de coronamaatregelen. Zij hebben daarom het afgelopen jaar ter compensatie de gelegenheid gehad een terras te creëren of het terras uit te breiden. Deze ondernemers mogen dit coronaterras of de terrasuitbreiding blijven gebruiken tot 1 november 2022. Hierdoor geeft de gemeente de horeca voor een langere periode de gelegenheid om, als dat weer is toegestaan, gasten te ontvangen op een veilige afstand. In 2021 is er geen huur in rekening gebracht voor de terrassen, dit beleid wordt ook in 2022 gehanteerd, ook hoeven zij hiervoor geen vergunning aan te vragen.

Coronabudget
Een ander initiatief is dat het college coronabudget beschikbaar stelt van totaal €25.000 voor innovatieve -en startende ondernemers en voor ondernemers die een gezamenlijk initiatief organiseren. Dit budget is beschikbaar voor alle ondernemers in Voorschoten. Meer informatie op voorschoten.nl/ondernemers.

Wees loyaal, koop lokaal!
Het college van B&W beseft zich dat met deze maatregelen slechts een klein deel van de pijn bij de ondernemers kan worden meegenomen. Zij doet daarom ook een dringend beroep op alle Voorschotenaren: “We hopen dat onze ondernemers hun deuren snel weer onbeperkt mogen openen.

In Voorschoten hebben we een ruim en gevarieerd horeca- en winkelaanbod waar we trots op mogen zijn en zo lang mogelijk willen behouden. Steun daarom ondernemend Voorschoten in de breedste zin.

Gun elkaar in deze lastige tijd de opdracht en koop vooral bij de lokale (horeca)ondernemers.”

Nieuws overzicht

Afbeelding
Groep 8b RKBS De Regenboog winnaar Magazine Awards Zuid Holland 15 minuten geleden
Afbeelding
Jaarconcert Harmonie Voorschoten op zondag 25 juni 1 uur geleden
Afbeelding
Kamers met Aandacht 1 uur geleden
Afbeelding
Sugar 'n Spice, huisgemaakt gebak en gerechten op de vrijdagmarkt 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe inwoners Voorschoten bezochten 1e Cultuurproeverij! 21 uur geleden