Leerlingen uit 5 vwo met rector Philip de Vries bij opening Sportlab Veurs Lyceum.
Leerlingen uit 5 vwo met rector Philip de Vries bij opening Sportlab Veurs Lyceum. Foto: Veurs Lyceum

Veurs Lyceum opent uniek sportlab

Algemeen Regio nieuws

Vanaf schooljaar ‘22-’23 kunnen leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo op het Veurs Lyceum eindexamen doen in het vak ‘Bewegen, Sport en Maatschappij’. Met de komst van dit examenvak biedt het Veurs Lyceum een doorlopende leerlijn aan in Sport vanaf de brugklas tot en met het eindexamenjaar. In dit vak staan naast unieke sporten het ontwikkelen van vaardigheden centraal zoals: samenwerken, creatief denken, plannen en organiseren. 

Bij het vak BSM komen onderwerpen aan bod als ‘trainingsleer’, ‘lesgeven’ en het ‘uitvoeren van een praktisch onderzoek’. Om dit laatste goed te kunnen faciliteren, is deze week op het Veurs Lyceum een eigen Sportlab geopend. Hier kunnen leerlingen onderzoek doen naar de effecten van sport en bewegen op het lichaam en in dit Sportlab staat moderne apparatuur voor onze leerlingen. 

Dat sport één van de speerpunten van het Veurs Lyceum is, is al langer bekend. Zo kunnen alle leerlingen uit de onderbouwklassen kiezen voor de Sportklas, waardoor ze extra kunnen de week sporten. Ook komen ze in aanraking met veel verschillende en unieke sporten.

Op vrijdag 4 februari organiseert het Veurs Lyceum een Open Dag voor alle leerlingen uit groep 7 en groep 8. Op dinsdag 1 februari is er een online informatieavond voor ouders. Kijk op www.veurslyceum.nl/groep8 voor meer informatie.





Nieuws overzicht

Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 22 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 23 apr, 10:00
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 23 apr, 09:59
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 23 apr, 09:02