Leerlingen uit 5 vwo met rector Philip de Vries bij opening Sportlab Veurs Lyceum.
Leerlingen uit 5 vwo met rector Philip de Vries bij opening Sportlab Veurs Lyceum. Foto: Veurs Lyceum

Veurs Lyceum opent uniek sportlab

Algemeen Regio nieuws

Vanaf schooljaar ‘22-’23 kunnen leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo op het Veurs Lyceum eindexamen doen in het vak ‘Bewegen, Sport en Maatschappij’. Met de komst van dit examenvak biedt het Veurs Lyceum een doorlopende leerlijn aan in Sport vanaf de brugklas tot en met het eindexamenjaar. In dit vak staan naast unieke sporten het ontwikkelen van vaardigheden centraal zoals: samenwerken, creatief denken, plannen en organiseren. 

Bij het vak BSM komen onderwerpen aan bod als ‘trainingsleer’, ‘lesgeven’ en het ‘uitvoeren van een praktisch onderzoek’. Om dit laatste goed te kunnen faciliteren, is deze week op het Veurs Lyceum een eigen Sportlab geopend. Hier kunnen leerlingen onderzoek doen naar de effecten van sport en bewegen op het lichaam en in dit Sportlab staat moderne apparatuur voor onze leerlingen. 

Dat sport één van de speerpunten van het Veurs Lyceum is, is al langer bekend. Zo kunnen alle leerlingen uit de onderbouwklassen kiezen voor de Sportklas, waardoor ze extra kunnen de week sporten. Ook komen ze in aanraking met veel verschillende en unieke sporten.

Op vrijdag 4 februari organiseert het Veurs Lyceum een Open Dag voor alle leerlingen uit groep 7 en groep 8. Op dinsdag 1 februari is er een online informatieavond voor ouders. Kijk op www.veurslyceum.nl/groep8 voor meer informatie.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 5 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 12 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55