De Voorschotenloop op 6 maart gaat door. De kinderloop is wel afgelast.
De Voorschotenloop op 6 maart gaat door. De kinderloop is wel afgelast. Foto: Voorschotenloop.nl

VoorschotenLoop op zondag 6 maart gaat toch door

Sport Sport

Het was even spannend maar vandaag kwam het verlossende woord: de veiligheidsregio heeft toestemming gegeven voor de Voorschotenloop op 6 maart. Het persbericht plaatsen we hieronder dus nog een keer. 

(Persbericht) De Voorschotenloop op zondag 6 maart gaat door. Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen kan Voorschoten’97 organiseren met slechts een aantal beperkingen. De start van de 5 kilometer bij Sportpark Adegeest is om 11.00 uur. De 10 kilometer en de 10 Engelse mijl beginnen om 12.00 uur. 

De organisatie heeft ondanks de coronabeperkingen de afgelopen maanden goede hoop gehouden dat het evenement door kan gaan. De persconferentie op dinsdag 25 januari gaf uiteindelijk de doorslag. Eerder waren al goede afspraken gemaakt met de gemeente.

Jubileumeditie
De VoorschotenLoop kon de afgelopen twee jaar niet op de ‘normale’ manier doorgaan. In 2020 was het evenement de eerste hardloopwedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit dat geschrapt werd vanwege de coronamaatregelen. Vorig jaar vond er een aangepaste virtuele editie plaats.

Op zondag 6 maart staat dan eindelijk de 25ste editie van de Voorschotenloop op het programma. Prachtig, omdat ook de voetbal-en atletiekvereniging in 2022 25 jaar bestaat.

Geen kinderloop en prijsuitreiking
De organisatie heeft voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek gekozen om de kinderloop af te gelasten. Daarnaast kan inschrijven alleen vooraf online (tot en met zaterdag 5 maart 22.00 uur). Ook vindt er na afloop geen prijsuitreiking plaats. Sportpark Adegeest wordt ingericht op de dan geldende coronamaatregelen. Dit is afhankelijk van onder andere de eventuele controle van QR-codes.

Team ZZ
Daar staat tegenover dat de werkgroep met ‘TeamZZ’ een nieuw onderdeel aan het evenement toevoegt. Atleten zijn vaak individueel ingesteld, terwijl voetballers strijden voor het collectief. Deze twee werelden wil de organisatie samenbrengen door speciaal voor de jubileumeditie ook teams te laten deelnemen.

Je kunt een groep samenstellen van vijf personen (vanaf twaalf jaar, mannen, vrouwen, alle combinaties zijn mogelijk) waarmee je de 5 kilometer loopt. Met elkaar neem je het op tegen bijvoorbeeld een voetbalteam, een vriendinnengroep, buren, collega’s etc. Het dragen van ludieke shirts wordt aangemoedigd. In verband met de tijdswaarneming is het niet mogelijk om je in te schrijven zowel voor het individuele- als het teamklassement.

Het snelste vijftal (de individuele tijden worden bij elkaar opgeteld) wordt gekroond tot TeamZZ van de Voorschotenloop. Maar uiteindelijk is meedoen natuurlijk het belangrijkste!

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie is te vinden op www.voorschotenloop.nl. Hier kun je je vanaf donderdag 10 februari ook als team inschrijven tot en met zaterdag 5 maart 22.00 uur. Individuele lopers schrijven zich in via www.zorgenzekerheidcircuit.nl. De na-inschrijving kost voor alle afstanden 8 euro. Circuitdeelnemers hoeven zich niet vooraf in te schrijven.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 10 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 12 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 13 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 18 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10