Voorschotense Helma Neppérus bekijkt elke maand de politiek. Foto: Nick van Ormondt
Voorschotense Helma Neppérus bekijkt elke maand de politiek. Foto: Nick van Ormondt

Meer leven in Voorschoten

Column Regio nieuws

Rond kerst wenste ik een ieder toe dat in dit nieuwe jaar het corona virus zou verdwijnen of in ieder geval veel minder gedoe zou geven. Helaas , het is nog niet zover. Wel zijn de scholen open en nu ook de winkels en dat is goed voor die ondernemers en voor ons als klanten. En het is ook belangrijk voor ons mooie dorp.

Het is helaas nog wachten voor de horeca en voor ons museum. Het is daarom nog wat stil in de Voorstraat. Hopelijk neem het aantal patiënten met corona in het ziekenhuis echt verder af, zodat er dan weer mag. Al laten we in ons gewone leven voorzichtig blijven en laat je inenten als dat nog niet is gebeurd.

Boodschappen doen in Voorschoten
Er zijn dus weer veel winkels open en dan zeg ik gelijk, dan kunnen we dus ook onze boodschappen in Voorschoten doen. We helpen daarmee onze eigen ondernemers, krijgen goede spullen en zo kan onze gemeente een welvarend dorp blijven.  Het was goed te zien, dat het weer open mogen zo een zichtbare tevredenheid gaf. En we hebben een ruim aanbod aan winkels net als er op andere terreinen heel wat ondernemers zijn.

Een onderwerp, dat aandacht vraagt is sport en bewegen. De sportverenigingen hebben het niet gemakkelijk gehad in deze coronatijd en de sportscholen moesten ook regelmatig dicht.  

En juist voor jong en oud is bewegen zo goed en ook goed voor de gezondheid. Er is vorig jaar een sportakkoord gesloten in de gemeente en laten we kijken, hoe dat goed kan worden uitgewerkt. Hoe kunnen de verenigingen met elkaar samenwerken en ook in samenwerking met bij voorbeeld scholen meer bieden.

Wat dat betreft is het goed dat veel van onze sportverengingen net samen de zogeheten Sporttafel hebben  opgericht juist om meer samen te werken en daarmee ook het bewegen te bevorderen. Ik ben blij dat ik bij de oprichtingsvergadering aanwezig was voor mijn golfclub VGC.

Bouwen, bouwen , bouwen
Er liggen dus uitdagingen genoeg om Voorschoten een mooi en economisch gezond dorp te doen blijven. En zoals ik nu al een tijd schrijf, er moet echt gebouwd gaan worden.

De bouw van nieuwe woningen gaat nu voorzichtig beginnen. Dat is een goede stap, maar we moeten echt verder komen en er moet ook voor jongeren betaalbare huisvesting komen. Maar na jaren van stilte, lijken er nu toch ook concrete plannen te komen voor Starrenburg 3. Het is hoog tijd en al is het particulier bezit, laat de gemeente er echt tegen aan blijven duwen. Positief zijn de ontwikkelingen rond Bijdorp.

Meer huizen is een essentieel iets voor onze gemeente. Ik ben blij dat het nieuwe kabinet, gelukkig ook meer wil bouwen en dus het belang er van ziet. Maar, laten we er met ons allen op toezien, dat er concrete plannen komen. Ik zal de landelijke politiek er op volgen.

Verkiezingen
En half maart is het zover, we krijgen de raadsverkiezingen. We mogen op drie dagen stemmen en mogen stemmen is een groot goed in ons land, dus ook in Voorschoten. Ik ga dus zeker stemmen en zeg tegen iedereen, doe dat.

De campagnetijd is begonnen, al geldt ook hierbij dat voorzichtigheid op straat is geboden. Door de huidige gemeenteraad zullen niet zoveel besluiten meer worden genomen. Maar, als het nodig, zal het toch moeten gebeuren. 

En ik wens de gemeenteraad voor de toekomst toe, dat weer in onze eigen raadszaal kan worden vergaderd.

Helma Neppérus
Oud-Kamerlid en raadslid
voor de VVD


Nieuws overzicht

Afbeelding
Lang zal hij leven! 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 12 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 14 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 19 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 apr, 09:19 1