De burgemeester heeft een bedrijfspand in de Dobbewijk gesloten na de vondst vorig jaar van 2000 kilo harddrugs
De burgemeester heeft een bedrijfspand in de Dobbewijk gesloten na de vondst vorig jaar van 2000 kilo harddrugs Foto: ondernemersdobbewijk.nl

Burgemeester sluit drugspand in Dobbewijk

Politiek Gemeenteberichten

Een bedrijfspand aan de Dobbeweg 17 is vandaag (3 februari) op last van burgemeester Stemerdink gesloten. Dat meldt de gemeente op haar website. In het bedrijfspand trof de politie op 8 december 2021 een grote hoeveelheid harddrugs aan, bestaande uit 2.000 kilo (base)cocaïne met een totale straatwaarde van 150 miljoen euro. Het bedrijfspand is voor zes maanden gesloten op grond van de Opiumwet, tot 3 augustus 2022. 

Drugsgerelateerde activiteiten zijn criminele ondermijnende activiteiten die leiden tot een ernstige aantasting van de openbare orde, de veiligheid en de volksgezondheid. Burgemeester Stemerdink hecht daarom zeer grote waarde aan het tegengaan en voorkomen van drugsgerelateerde activiteiten en de daaruit voortvloeiende risico’s in de gemeente Voorschoten.

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd om een woning of bedrijfspand te sluiten indien daarin een handelshoeveelheid hard- of softdrugs, een hennepkwekerij of drugslab wordt aangetroffen.  

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 8 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 10 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 11 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10