Afbeelding
Foto: Politie.nl

Drie Leidse tieners beroven 14-jarige Voorschotenaar

Politie 112

Drie Leidse jongens werden vrijdagavond 4 februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof. Het gaat om een 15-jarige en twee 16-jarige verdachten. Eerder op de avond was op station De Vink een 14-jarige jongen uit Voorschoten beroofd van zijn mobiele telefoon.

Het slachtoffer kwam vrijdagavond rond 20.45 uur op de fiets aan bij het station en stond daar te wachten op een vriend. Nog voordat deze vriend er was, zag het slachtoffer twee jongens aankomen met capuchons en maskers op. Zij gristen direct de telefoon uit de handen van het slachtoffer en vroegen om geld. Voordat ze er weer vandoor gingen greep een van de verdachten het slachtoffer bij zijn kraag. 

Al snel was de identiteit van de verdachten duidelijk waarna een officier van justitie toestemming verleende hen buiten heterdaad aan te houden.

Dezelfde avond nog hield de recherche twee Leidse jongens van 15 en 16 aan in hun woningen in de Stevenshof. De beroving bleek een vooropgezet plan. De ‘vriend’ waarmee het slachtoffer had afgesproken, bleek in het complot te zitten en werd ook aangehouden. De telefoon van het slachtoffer is bij een van de verdachten teruggevonden. 

De drie zitten vast voor verhoor, zij worden naar verwachting dinsdag 8 februari voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Bron: politie.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 5 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 6 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 12 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 21 uur geleden