Afbeelding
Foto: Melissa van Mensvoort

Interactieve tentoonstelling ‘Aarde, Water, Vuur’ in bibliotheek

Cultuur Kunst & Cultuur

De interactieve tentoonstelling ‘Aarde, Water, Vuur’ daagt de bezoeker uit zelf de  Kracht van Kunst te ervaren, durft u het aan? Vanaf 15 februari tot en met 12 april in bibliotheek Voorschoten en 14 maart tot en met 9 mei is in bibliotheek Wassenaar de tentoonstelling “Aarde, Water, Vuur en de Kracht van Kunst” te bezoeken met keramisch werk van veelzijdig kunstenares en docent Mia van Mensvoort-van Gruijthuijsen (1944 – 2019) bij de GalerieBieb. 

De tentoonstelling is zowel een ode aan artistiek vakmanschap en de kunstzinnige geest als een uitnodiging aan de bezoeker op visuele ontdekkingsreis te gaan om te ontdekken. Zelf ervaren en vanuit eigen discipline een eigen verhaal te creëren.

Bijzonder in het geheel is dat deze expositie interactief is ingericht en er zijn enkele kunststukken beschikbaar gesteld aan GalerieBieb en Co. om te vergeven aan haar bezoekers. We vragen hiervoor een observatie te delen in woord, muziek of beeld. Te zien zijn sier-en gebruiksgoed, gegoten, handgevormd, afgedraaid, graffito, reliëfdruk, opbouw met ronde strengen en platte rollen, steengoed en porselein objecten, alles gemaakt met Aarde, Water en Vuur, geglazuurd met oxides en pigment waarbij de scheidslijn tussen toegepaste kunst en beeldende kunst lijkt te komen vervallen, meer dan 40 jaar docent- en vakmanschap waarbij zij ruimhartig kennis en kunde deelde, inspireerde, aanzette tot experiment, spelenderwijs gaf zij door, zo maakte zij verbinding en creëerde een plek voor ontmoeting vanuit esthetiek, verhaal en ambacht maakte zij ruimte om zelf op ontdekking te gaan. 

Na eerdere tentoonstellingen in ’s-Hertogenbosch e.o. beoogt dochter Melissa het levenswerk van Mia, zowel de fysieke nalatenschap als wel haar gedachtegoed in de breedste zin van het woord een passende nieuwe bestemming te kunnen geven.

Tentoongestelde objecten zijn ter overname, deze worden verkocht en vergeven.

Bent u degene die straks een uniek handgevormd werk mee naar huis neemt? 

Kijk, Luister, Voel, laat je verrassen, beleef en deel ;“De Kracht van Kunst”

Wilt u meer weten over deze tentoonstelling, de organisatie en de maker, neem dan gerust contact op met Melissa van Mensvoort E: m.vanmensvoort@obvw.nl of de bibliotheek GalerieBieb E: Galeriebieb@obvw.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 14 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 14 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 14 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 20 uur geleden