Afbeelding

Vrachtwagen vol drugsafval brandt uit in Vlietland

Politie 112

Op een parkeerplaats bij natuurgebied Vlietland is in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen met jerrycans uitgebrand. In die jerrycans zaten chemische vloeistoffen die vrijwel zeker zijn gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Dat meldt sleutelstad.nl. 

Rond 1.30 uur kreeg de brandweer een melding over een brandende bestelbus op een parkeerterrein van het recreatiegebied. Bij aankomst zagen brandweerlieden jerrycans en opslagvaten voor chemische vloeistoffen in de bus staan. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer werd erbij gehaald om metingen te verrichten.

Het kostte de brandweer veel moeite om het vuur te blussen. Volgens de woordvoerder had dat vooral te maken met de waterwinning en moest er opgeschaald worden naar ‘middelbrand’ om een tweede tankautospuit te laten komen. Omdat blussen met water niet effectief bleek, moest er een tankautospuit met schuim uit Zoetermeer aan te pas komen. Na drie uur wist de brandweer het vuur onder controle te krijgen. Volgens een woordvoerder is er geen gevaar geweest voor de omgeving doordat de harde wind de rook snel wist te verspreiden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42