Afbeelding

Storm!

Column Regio nieuws

Februari 2022, een maand waarin de ene storm nog niet is gaan liggen als de andere storm alweer de kop opsteekt. Zowel letterlijk, als figuurlijk. 

De strijd tegen corona lijkt dan wel bijna gewonnen te zijn, echt rustiger wordt de wereld er niet van. Want waar Poetin met letterlijk grensoverschrijdend gedrag dreigt, daar hebben we in Nederland inmiddels onze handen vol aan grensoverschrijdend gedrag in een meer figuurlijke zin van het woord. De apen vliegen uit de mouw op dit moment. Goed, maar ook gevaarlijk. We hebben namelijk te maken met een uiterst moeilijk begrip. Een begrip dat nauwelijks is te toetsen. Want wanneer overschrijd je bij wie de grens? De grenzen bij de één kunnen een stuk anders liggen dan de grenzen bij de ander. 

Een andere vraag die opkomt is; zijn er verschillende gradaties in de ernst van grensoverschrijdend gedrag, of moet elk geval hetzelfde behandeld worden?

Het ‘woke’ Volt laat in ieder geval een zero tolerance beleid zien. Volt is echter wel weer een voorbeeld dat te lang ‘wakker’ zijn de mens ook niet goed doet. Want wat maken zij er een potje van. Gündogan wordt, ‘woke’ als Volt is, keihard uit de partij gegooid, maar wat er precies aan de hand is doen ze geen uitspraken over, dat moet nu achteraf eerst onderzocht worden. 

Dat begrijp ik niet, onderzoek de situatie dan eerst intern voordat je begint te roeptoeteren en een persoon aan de schandpaal nagelt. Als hier uiteindelijk niks aan de hand zou zijn, heeft niet alleen Gündogan schade opgelopen, maar ook de mensen met klachten en de partij zelf.

Het is zaak in deze tijd, waar de apen uit de mouw vliegen, dat er wel met rede en verstand gehandeld wordt. We hebben namelijk te maken met een erg moeilijk begrip. Verder zouden valse beschuldigingen heel schadelijk zijn voor de personen in kwestie, en misschien nog erger, het zou de ervaringen van slachtoffers kunnen ondermijnen.

Stan Perel

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden