VVD lijsttrekker en huidig wethouder Paul de Bruijn
VVD lijsttrekker en huidig wethouder Paul de Bruijn

VVD Voorschoten wil uitbreiding Dobbewijk

Politiek Persberichten Politiek

Persbericht

De VVD Voorschoten wil aan de westzijde van bedrijventerrein Dobbewijk een extra strook ruimte voor bedrijvigheid toevoegen. Hier is zowel in de gemeente als in de regio een grote behoefte aan en biedt interessante kansen voor ons dorp. Ook om in de toekomst een sterk zelfstandig dorp te behouden, met voldoende werkgelegenheid en een gezonde aantrekkelijke lokale economie.

Vanuit verschillende transformaties van bedrijventerreinen in de regio, zijn er meerdere bedrijven op zoek naar vierkante meters bedrijfsruimte. Dit zijn bedrijven die meerwaarde kunnen bieden voor Voorschoten en ook hier graag zouden willen vestigen. Denk aan extra banen voor verschillende doelgroepen, in sectoren gelieerd aan Science park, duurzaamheid en overig. 

Daarnaast zijn er ook Voorschotense ondernemers die door een gebrek aan ruimte anders buiten de gemeentegrenzen worden gejaagd. De VVD wil juist deze Voorschotense ondernemers behouden. 

Ook biedt de extra ruimte op de Dobbewijk wellicht kansen om de gemeentewerf over te brengen (dat is niet de vuilstort), waardoor we eindelijk kunnen gaan bouwen op die plek in het centrum.

Uitbreiding is niet de enige oplossing. Samen met de recent aangestelde regionaal regisseur bedrijventerreinen, wil de VVD ook weer extra aandacht besteden aan de mogelijkheden tot efficiëntere inrichting van het bedrijventerrein en beter gebruik maken van met name het bekende “oude Mexx-terrein”. Ook moeten functies die beter in het centrum passen gestimuleerd worden daarheen te verhuizen.  

Woningbouw op deze locatie sluit de VVD uit. Dat kan ook niet gegeven de regionale afspraken die eerder gemaakt zijn.

De VVD ziet juist aan de westkant van de Dobbewijk mogelijkheden tot uitbreiding, omdat er nu al gedeeltelijk ruimte wordt gebruikt, dat dan in één lijn wordt doorgetrokken tot aan de Papelaan-West.

Aan deze kant zal overlast voor woningen in de Dobbewijk worden beperkt, blijft het groene karakter verder behouden en bieden deze ontwikkelingen een kans direct de ontsluiting van de Dobbewijk aan te pakken.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 2 uur geleden 9
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 19 uur geleden 8
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 21 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 21 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken gisteren 2