De zeven politici debatteerden maandagavond in het Cultureel Centrum
De zeven politici debatteerden maandagavond in het Cultureel Centrum Foto's: Voorschotense Krant

Voorschotens lijsttrekkersdebat vanavond te zien bij Sleutelstad

Politiek Politiek

Volgende week zijn het de gemeenteraadsverkiezingen. Nog steeds zwevend of weet u het al? Hoe dan ook: het debat van maandagavond in het Cultureel Centrum is het zeker waard om even terug te kijken. Dat kan vanavond, dinsdag 8 maart, om 20.30 uur bij Sleutelstad (Ziggo Kanaal 46, KPN kanaal 1421) en sleutelstad.nl/tv. Vanaf woensdag 9 maart is het debat terug te zien via de websites en facebookpagina’s van de Voorschotense Krant en de Ondernemersvereniging.

Ruim 100 belangstellenden zagen maandagavond zes lijsttrekkers en de nummer 2 van Voorschoten Lokaal met elkaar debatteren over verschillende onderwerpen als bouwen, centrum, ondernemersklimaat, cultureel centrum en zelfstandigheid. Het debat is een samenwerking tussen de Ondernemersvereniging, Sleutelstad en de Voorschotense Krant. 

De discussie ging van 400 sociale woningen naar ‘minder sexy uitgaven als lantaarnpalen, dat moet ook betaald worden’, tot ‘referenda voor elk besluit zodat iedereen kan meepraten over bijvoorbeeld een multifunctionele accommodatie’, het AB-huis, de Dobbewijk en nog veel meer. 

Na een openingswoord van Fred Snelderwaard van de Ondernemersvereniging startte debatleider Lieuwe van Slooten (Sleutelstad) de gesprekken aan de hand van inleidende filmpjes met inwoners. Na de debatten was er ruimte voor vragen vanuit de zaal. Tussen de onderwerpen in kreeg elke partij de kans voor een pitch van één minuut.

Dus, zwevend of niet: het debat is een aanrader voor wie de keus nog moet maken of zijn/haar keus bevestigd wil zien. Kijken!! 

Debatleider was Lieuwe van Slooten van Sleutelstad
Er kwamen heel wat vragen uit de zaal
Elke politieke partij mocht een pitch van één minuut geven

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 8 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 10 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 11 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10