Leerlingen van de BSN exposeren in MHC Antoniushove
Leerlingen van de BSN exposeren in MHC Antoniushove Foto's: British School in the Netherlands locatie Voorschoten

‘Creative in Corona’: Expositie leerlingen BSN belicht impact pandemie op jongeren in Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

(Persbericht) Een expositie van door leerlingen gemaakte kunst om hun emoties tijdens het coronavirus te belichten, is onlangs onthuld in het Haags Medisch Centrum, locatie Antoniushove (HMC). Leerlingen van The British School in The Netherlands (BSN) hebben de werken gemaakt om te laten zien hoe zij om zijn gegaan met de veranderingen in hun leven door creatief bezig te zijn. De kunst is tot april te zien in het Antoniushove in Leidschendam. De werken zijn gemaakt door leerlingen tussen 14-17 jaar oud van de Voorschoten locatie van The British School in The Netherlands. 

De expositie is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen het HMC en The British School in The Netherlands, met als doel kunst toegankelijk te maken voor de Voorschotense en Leidschendamse gemeenschap. De expositie zal worden tentoongesteld voor patiënten, leden van de gemeenschap, ziekenhuispersoneel, leerlingen en ouders. Onze leerlingen zijn extreem trots om onderdeel van deze expositie uit te mogen maken. 

CEO Heath Monk zei: ‘Wij voelen ons vereerd dat de werken van onze leerlingen zijn geselecteerd om te worden tentoongesteld op deze bijzondere manier en hopen dat het een bescheiden rol kan spelen in het herstelproces van de vele patiënten en bezoekers van dit gebouw. ‘Wij waarderen deze samenwerking met het HMC enorm en hopen zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de patiënten, het ziekenhuispersoneel en de bredere gemeenschap.’ 

Dr. Peter van Vliet, neuroloog/intensivist bij HMC: “Wij zijn erg blij dat de leerlingen van The British School weer hun kunst in het ziekenhuis komen tentoonstellen. De kwaliteit van de werken is uitmuntend en biedt patiënten en bezoekers, evenals het personeel van het ziekenhuis, een moment van reflectie en draagt bij aan de ‘geneeskrachtige omgeving’ waarnaar wij streven. Het is fantastisch dat deze samenwerking tussen The British School en het HMC zo gegroeid is en wij hopen deze nog vele jaren voort te zetten.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 19 minuten geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 2 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 3 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 8 uur geleden 4
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10