Wethouder Erika Spil
Wethouder Erika Spil Foto: Rita van de Poel

Wethouder Erika Spil: ‘Energiesubsidie al flink succes, meer dan 800 aanvragen’

Politiek Gemeenteberichten

Al meer dan 800 inwoners van Voorschoten maakten gebruik van de subsidie van € 70 om energiebesparende producten te kopen. ‘De actie loopt nog maar een paar weken, dus dat is heel snel gegaan’, aldus een blije wethouder van duurzaamheid Erika Spil. Met dat geld kunnen inwoners gratis energiebesparende producten kopen zoals tochtstrips, LED-verlichting of een waterbesparende douchekop. Het gaat zelfs zo goed, dat woningeigenaren op moeten schieten om gebruik te maken van de regeling, want de bodem van hun budget komt al een beetje in zicht. Voor huurders is er nog wel genoeg: voor hen is deze regeling ook vooral bedoeld.

Woningeigenaren kunnen ook kiezen voor een warmtescan en/of energieadvies bij hen thuis van een energiecoach. “Van dat aanbod hebben ook al 23 inwoners gebruik gemaakt. De energiecoaches zijn inwoners van Voorschoten die daarvoor speciale opleidingen hebben gevolgd. Zo helpen inwoners elkaar”, zegt wethouder Spil.

Als je kiest voor de subsidie voor energiebesparende producten zijn er verschillende opties: zelf spullen kopen, ‘liefst lokaal natuurlijk’, zegt wethouder Spil, maar je kunt ook makkelijk online een box met spullen bestellen of zelf een keuze maken uit een shop. ‘Ik vind het heel fijn dat de hele actie nu al zo’n goed resultaat heeft. Met de stijgende energieprijzen is het echt de moeite waard om gebruik te maken van de subsidie.’

De gemeente heeft voor deze actie geld gekregen van de Rijksoverheid via een speciale regeling, de RREW. Het Duurzaam Bouwloket voert de regeling voor de gemeente Voorschoten uit. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-voorschoten om de subsidie aan te vragen en alles erover te lezen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 4 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 11 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 13 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42