Een gedeelte van de expositie in Galerij van der Plas
Een gedeelte van de expositie in Galerij van der Plas Foto: PR

Bezoek Expositie Boelen-tweeling ten bate van hospice Wassenaar-Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

In de Galerie van Studio Van der Plas aan de Langstraat 33 in Wassenaar worden nog tot en met 31 maart een tiental schilderijen geëxposeerd van Anton en René Boelen. Deze identieke tweeling werd geboren in 1936 en zijn beide bekende kunstschilders geworden. 

Anton is vier jaar geleden overleden en was bekend om zijn abstracte en expressieve interpretaties van bekende dichters. Het is boeiend om te zien hoe hij gedichten op verschillende wijzen interpreteert. Ook schilderde hij sfeervolle landschappen. 

Rene, woonachtig in Voorschoten, is bekend om zijn fijnschildertechniek. Hij pas dit toe in niet-alledaagse stillevens in neorealisme, soms surrealisme.
Nicolette, de dochter van Anton heeft onlangs besloten, in samenwerking met René, over te gaan tot verkoop van een aantal van Anton’s schilderijen. Tijdens de expositie in de Galerie van der Plas kunnen geïnteresseerden de werken bezichtigen en kopen. Nicolette en Rene zullen 50% van de opbrengst doneren aan Hospice Wassenaar, welke ook Voorschoten als verzorgingsgebied heeft.

Tijdens de expositie kunt u, voor een zeer vriendelijk bedrag, professionele foto-reproducties, op linnen of ander materiaal, kopen van de schilderijen van René Boelen. In de Galerie is een album met 30-tal afbeeldingen van werken beschikbaar. De medewerkers van Van der Plas kunnen u informeren over de vele mogelijkheden quareproductie. Van elke verkochte foto-reproductie draagt de Galerie, € 25.- af aan het Hospice.

Op de Website van Hospice Wassenaar (www.hospicewassenaar.nl) wordt tegelijkertijd een veiling georganiseerd van diverse andere werken van René en Anton Boelen. Ook van deze opbrengst komt de helft ten goede aan het hospice. Keus genoeg dus en bovendien is dit een win-win situatie want u komt in het bezit van oprechte kunst en helpt het Hospice, waar vele vrijwilligers hun liefdevolle werk kunnen blijven doen.

Mocht u meer willen weten over de aangeboden schilderijen dan kunt u voor de werken van Anton Boelen contact opnemen met Nicolette van Vliet, tel.: 06 4154 1690. Email: nicolette@vanvliet.to of met René Boelen , tel.: 071 562 3660. Email; rene83wass.50@gmail.com

Een gedeelte van de expositie in Galerij van der Plas

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 15 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 15 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 15 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 21 uur geleden