Julia Reijers geeft instructie: alle spullen worden uitgepakt, gesorteerd en opnieuw ingepakt
Julia Reijers geeft instructie: alle spullen worden uitgepakt, gesorteerd en opnieuw ingepakt Foto:

Hulp voor Oekraïnse vluchtelingen in Moldavië komt goed op gang

Algemeen

Bij de loods van Van der Valk naast het House of Vision aan de Rouwkooplaan 7 rijden inmiddels auto’s af en aan om dozen met voedsel en spullen af te leveren voor de inmiddels al 250.000 Oekraïense vluchtelingen die de grens met Moldavië zijn overgetrokken.

‘Moldavië heeft 4 miljoen inwoners en is het armste land van Europa, je kunt je voorstellen dat het voor mensen die al heel arm zijn het heel zwaar is om ook nog eens zoveel vluchtelingen op te vangen. Ik help al veel langer met acties voor Moldavië en nu de nood zo hoog is ben ik meteen aan de slag gegaan en heb hulp ingeroepen om deze inzameling te starten’, zegt Julia Reijers initiatiefneemster van de actie.

Julia is in de loods druk bezig om alles te coördineren. Mensen die aangeboden hebben om te helpen instrueert zij hoe de spullen aan te nemen, uit te pakken en te sorteren. ‘Ik ben heel blij met alle hulp die ik krijg, voeding en spullen die mensen brengen, zelfs mensen die ver buiten Voorschoten wonen hebben van de actie gehoord en komen spullen brengen. Maar ook de mensen van de Lions, de Rotary, mensen die spontaan op eigen gelegenheid hulp aanbieden, heel veel Voorschotense ondernemers en vooral ook Van der Valk die deze grote loods beschikbaar heeft gesteld’, zegt Julia.

Inmiddels heeft Julia een goed beeld van wat er binnenkomt en wat er nog nodig is. ‘Wij hebben al veel kleding maar vooral nu behoefte aan blikken voedsel en droog voedsel (minimaal 8 maanden houdbaar), water (het water op de foto hoort niet bij de actie)  hygiëneproducten (zeep, shampoo, maandverband, luiers, douchegel, wc-papier e.d.), EHBO kits, medicijnen zoals paracetamol en ibuprofen, maar ook (schone) slaapspullen, handdoeken, lakens, dekens, veldbedden en klapstoelen, camping- en wegwerpservies, en pannen (het liefst zo groot mogelijk). Heel blij zijn wij ook met (leger)tenten, heaters, zaklampen, kaarsen en lucifers en vuilniszakken en vooral ook vacuumzakken om zoveel mogelijk kleding te kunnen vervoeren’.

Verpakken
Om het sorteren te vergemakkelijken vraagt Julia om zoveel mogelijk producten per soort in een doos te verpakken, ‘zitten er meerdere artikelen in een doos, plak er dan een papier op waarop je de inhoud aangeeft’, adviseert Julia.

Aflevering spullen
De spullen kunnen tot en met 19 maart worden afgeleverd aan de Roucooplaan 7, naast House of Vision van 10.00-12.00 en 16.00-19.00 uur (zaterdag van 10.00-17.00 uur).

Financiële bijdragen
Financiële bijdragen worden ook op prijs gesteld om de hoge transportkosten en nog aan te schaffen materialen te bekostigen. Donaties kunnen worden overgemaakt naar: Stichting Noroc Olanda, ovv Oekraïense vluchtelingen Moldavië IBAN: NL84 TRIO 0320383318KvK: 82310351

Heb je vragen, wil je hulp aanbieden, bel dan Julia via: 0683831712

Aan de Rouwkooplaan 7, is het een komen en gaan van auto's met goederen voor Moldavie
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9