Afbeelding

Kunstzinnige verzetsposter tegen Oekraïense oorlog

Cultuur Kunst & Cultuur

(Persbericht) De oorlog in Oekraïne inspireert ook kunstenaars om op bijzondere wijze uitdrukking te geven aan hun zorg en verontwaardiging. De Wassenaarse kunstenaar Paul Mullens (74) maakte een schilderij, waarop een Oekraïense vrouw in haar wanhoop zwaait met een Oekraïense vlag. Het kleurrijke kunstwerk is inmiddels op poster (70 x 40 cm) uitgebracht en te koop voor € 21,75, waarvan € 6,75 voor verzending in een stevige koker. De opbrengst komt ten goede aan Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties ten gunste van Oekraïne. De poster is te bestellen via elleest2426@gmail.com.

Kunstenaar Paul Mullens hoopt dat kopers hun poster zichtbaar ophangen om hun steun aan Oekraïne zichtbaar te maken. ‘We kunnen als gewone burgers soms maar weinig doen om de grote problemen van de wereld op te lossen. Maar wat we zeker wel kunnen doen is onze stem laten horen en onze solidariteit betonen’. 

De kunstenaar heeft met zijn posteractie inmiddels de eerste € 500 aan Giro 555 kunnen overmaken. Op zijn website elle-est.nl wordt steeds aangegeven welk bedrag dankzij de posteractie is overgemaakt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Lang zal hij leven! 33 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 11 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 13 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 18 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren gisteren 1