Eén van de werken van Ina Versteeg die u kunt bekijken in de BplusC- en de oude universiteitsbibliotheek in Leiden (Foto PR)
Eén van de werken van Ina Versteeg die u kunt bekijken in de BplusC- en de oude universiteitsbibliotheek in Leiden (Foto PR)

Kunstenares Ina Versteeg pakt uit

Cultuur Kunst & Cultuur

U kunt op twee plaatsen in Leiden tegelijk werk van de Voorschotense kunstenares Ina Versteeg zien. Van 11 maart t/m 20 mei in de oude universiteitsbibliotheek op Rapenburg 70 en van 19 maart t/m 31 mei in de omloop van de BplusC bibliotheek op Nieuwstraat 4 (tussen Burcht en Hooglandse Kerk). 

Een uitgelezen mogelijkheid om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met het fijnzinnige en vaak uiterst gedetailleerde werk van dit lid van de Voorschotense Kunstkring.

Op het Rapenburg neemt Ina deel aan een collectieve expositie van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland, waarvan ze ook lid is. Onder de titel ‘Stoepplantjes’ laten zij daar de schoonheid zien van het groen in ieders directe omgeving, waaraan we zo vaak ongemerkt en ondoordacht voorbij gaan. 

In de Nieuwstraat zijn hoofdzakelijk aquarellen van Ina te zien van bloemen en planten en daarbij  ook enkele stillevens. Soms ook wat minder gedetailleerd, maar altijd gemaakt met een open oog voor alles wat zij ziet en waarneemt.

Beide tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tijdens de ruime openingsuren. In de oude universiteitsbibliotheek kunt u op maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 18 uur langs gaan en bij BplusC kunt u op werkdagen van 9 tot 18 uur terecht (op woensdag en donderdag zelfs tot 21 uur), op zaterdag van 10 tot 17 uur en op de laatste zondag van de maand van 13 tot 17 uur. 

Meer informatie over beide tentoonstellingen vindt u op respectievelijk www.universiteitleiden.nl (zoekterm stoepplantjes) en www.bplusc.nl/agenda (doorklikken op Expositie Ina Versteeg)

Nieuws overzicht

Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 3 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 3 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 4 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 4 uur geleden
Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 21 uur geleden