De Kasteelconcerten van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde vinden voorlopig nog plaats in de Dorpskerk. Foto: Vsk
De Kasteelconcerten van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde vinden voorlopig nog plaats in de Dorpskerk. Foto: Vsk

Kasteelconcerten Duivenvoorde nog even in de Dorpskerk

Cultuur Kunst & Cultuur

Ook dit seizoen organiseert de Stichting Kunstkring Duivenvoorde weer een serie van zes klassieke concerten. ‘Bij de voorbereiding van deze concertreeks hadden we natuurlijk geen enkel vermoeden dat de wereld nu zo op zijn kop zou staan’, zegt Ton de Bruin, voorzitter van het bestuur van de stichting. ‘Muziek heeft in elke tijd zijn betekenis. Muziek kan troosten, verbinden, ontroeren. Dat geldt bij uitstek voor concerten, waar we de emotie van de muziek en de passie van de musici direct kunnen voelen. Daarom zijn we blij dat we juist in deze tijd weer bijzondere concerten kunnen houden’. 

Vanwege een personeelstekort op Kasteel Duivenvoorde worden in ieder geval de eerste vier concerten in de Dorpskerk in Voorschoten gehouden, net als in 2021 toen dat vanwege Corona moest. 

Programma
Op 26 april start de serie concerten met een pianorecital van de Georgische pianiste Nino Gvetadze. Ze had in 2018 een succesvol optreden op het kasteel en speelt nu stukken van Chopin, Schumann (Kinderszenen) en Liszt. 

Altviool en viool
Sarah Kapustin en Roeland Jager treden op 17 mei op. De combinatie viool en altviool kent een ingetogen intimiteit, zeker in het brede afwisselende programma met naast Bach en Mozart ook composities van de Vlaamse componist Josquin des Prez en de Tsjechische componist Bohuslav Martinu. 

Dudok
Het Dudok Quartet Amsterdam is regelmatig te gast bij Podium Witteman. Dit topkwartet bracht onlangs een cd uit met strijkkwartetten van Johannes Brahms. Vier ballen in NRC en Opus Klassiek spreekt van een ‘formidabele vertolking’. Op 14 juni spelen ze onder meer Strijkkwartet no. 2 van Brahms. 

Mendelssohn
Op 12 juli staat het programma van The Atlantic Trio in het teken van muziek van broer en zus Mendelssohn. Fanny Hensel-Mendelssohn componeerde veel mooie muziek maar is altijd wat op de achtergrond is gebleven. Ten onrechte. The Atlantic Trio speelt het Pianotrio in d opus 11. 

Toegangskaarten
Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Dorpskerk Voorschoten. Toegangskaarten kosten €29,50 en kunnen worden besteld via www.kunstkringduivenvoorde.nl. Passe-partouthouders betalen geen zes maar vijf concerten. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9