Afbeelding

Uitnodiging om het Bengaals Nieuwjaar mee te vieren

Algemeen

De Indiasche Bengali Association Kallol in Nederland viert zaterdag 16 april ‘Poila Boishakh’, het Bengaalse nieuwjaar in het Cultureel Centrum in Voorschoten.

Poila Baishakh, is de eerste dag van de Bengaalse kalender en valt op 14 april. De traditionele groet is Shuvo Noboborsho, wat gelukkig nieuwjaar betekent. 

In het Cultureel Centrum wordt door Kallol het nieuwjaar traditioneel gevierd met diverse activiteiten als muziek, kindervoorstellingen en heerlijke Indiaase specialiteiten.

De organisatie nodigt dit jaar ook de inwoners uit Voorschoten uit voor een High-Tea om het Poila Boishakh mee te vieren. Het High-Tea bestaat uit verschillend ‘Indian Street Food’, pittige en heerlijke specialiteiten die je in India aantreft in de kleine stalletjes op straat. 

Na de high-tea wordt de Indiase film “Cahke De India” vertoond, een bekende film met o.a. de bekende Indiase acteur Sharukh Khan. De film vertelt het verhaal over hoe meisjes uit verschillende dorpen in India samenkomen om wereld kampioen Hockey te worden.

Aanmelden via: https://filmtheatervoorschoten.nl/movies/chak-de-india-filmfood-bengal-new-year-celebration/ tickets kosten 17,50 euro. U bent welkom vanaf 17.00 uur, het programma eindigt om 21.00 uur na de film.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 5 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 23 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 23 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 23 uur geleden