Jaap Ransijn kreeg vandaag uit handen van burgemeester Stemerdink de Parel van Voorschoten onder toeziend oog van zijn vrouw Meta.
Jaap Ransijn kreeg vandaag uit handen van burgemeester Stemerdink de Parel van Voorschoten onder toeziend oog van zijn vrouw Meta. Foto: VSK

Parel van Voorschoten voor Jaap Ransijn

Algemeen Regio nieuws

Hij heeft er bijna 38 jaar vrijwilligerswerk in Voorschoten opzitten maar nu gaat Jaap Ransijn met pensioen. En voor al die jaren hard werken kreeg hij in Museum Voorschoten uit handen van burgemeester Stemerdink vandaag de Parel van Voorschoten uitgereikt. 

Die locatie was bewust gekozen want Jaap Ransijn heeft de afgelopen 7 jaar als bestuurslid van Museum Voorschoten in belangrijke mate bijgedragen aan de volwassenwording van het museum. Zijn betekenis voor Museum Voorschoten was voornamelijk gelegen in zijn onvermoeibare inzet voor de professionalisering van het museum en met name om het personeelsbeleid en de inrichting en aansturing van de teams Gastvrijheid, Horeca en Technische Dienst. Mede dankzij zijn inzet is Museum Voorschoten een erkend museum geworden en voldoet het aan de Europese kwaliteitseisen voor musea.

Voordat hij bij het museum kwam heeft Jaap meer dan 30 jaar voetbalclub ‘de Bosch Boys’ begeleid vanuit meerdere bestuurlijke en coaching functies. De Bosch Boys was een informele buurtclub uit Boschgeest, waar een enthousiaste groep van fanatieke ‘oudere’ voetballers actief was. Ook was Jaap vanaf 2007 ruim twee jaar coördinator van het meisjesvoetbal van Voorschoten ’97.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 9 minuten geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 4 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 5 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 5 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 7 uur geleden