Afbeelding
Foto: VKK

VKK presenteert expositie ‘Viervoud’ in bibliotheek

Cultuur Kunst & Cultuur

Van woensdag 13 april tot en met dinsdag 7 juni exposeren vier leden van de Voorschotense Kunstkring in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4. U kunt er tijdens de openingsuren langs de wanden en in een vitrine creaties zien van Ella van Elck, Lucy de Kruijf, Marja Verschoor en Theo Damsteegt. 

Gevarieerd werk: foto’s, schilderijen en kleine sculpturen. En spreekt een werk u in het bijzonder aan? De prijs staat erbij. Het enige wat u moet doen, is het snel reserveren door een email naar info@voorschotensekunstkring.nl te sturen. U krijgt het tegen betaling na afloop van de tentoonstelling mee of als dat problemen oplevert, thuisbezorgd.

De inspiratie voor de sculpturen van Lucy de Kruijf komt uit het lezen van sprookjes en andere fantasieverhalen. Vandaar de beeldjes in keramiek van paddenstoelen, kaboutertjes en elfjes in aardse kleuren. Marja Verschoor wordt geïnspireerd door het unieke, zachte licht in Zeeland, dat wordt beïnvloed door de Wester- en Oosterschelde, de Noordzee en het Nauw van Calais. In de zomer komen grote zoutkristallen in de  lucht terecht, en hun weerkaatsing beïnvloedt het licht. De foto’s van Theo Damsteegt zijn gebaseerd op reflecties in verschillende oppervlakken. Door hun vertekening roepen ze een wat geheimzinnige sfeer op. Je moet soms zoeken wat de bron van de reflectie is… Ella van Elck tenslotte toont een serie hondenportretten. In een eerste portret van haar eigen hond Merel vond ze de inspiratie om ook andere honden te schilderen, vaak in opdracht. 

Meer informatie
Op website www.voorschotensekunstkring.nl vindt u onder Exposities, huidige expositie meer informatie over de deelnemende kunstenaars en een aantal van de tentoongestelde werken. Ook kunt u de (leden van de) Voorschotense Kunstkring volgen via www.facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring.

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 31 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 3 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden