Afbeelding

Maak kennis met de Wim Hofmethode bij Tri-PT Studio Voorschoten

Algemeen

Op zaterdag 9 april kun je bij Tri-PT Studio aan de Papelaan 85E in Voorschoten kennismaken met de Wim Hofmethode (WHM). WHM is kort samengevat een praktische manier om vrolijker, gezonder en sterker te worden. Door met regelmaat buiten je comfort zone te stappen, vergroot je je eigen mentale fysieke & mentale weerbaarheid. Dit kun je – onder andere – doen door je bewust bloot te stellen aan kou. De methode draagt de naam van Wim Hof. Wim is bekend geworden door zijn grote hoeveelheid wereldrecords op het gebied van het weerstaan van (extreme) koude. Daarbij heeft hij altijd beweerd dat hij iets kan, wat tot dan toe biologisch niet mogelijk werd gesteld: het bei¨nvloeden van zijn autonome zenuwstelsel. Toen een aantal wetenschappers zijn claims op de proef hebben gesteld, bleek dit waar te zijn: Wim kon bewust invloed op zijn immuunsysteem uitoefenen. Een groep van getrainde proefpersonen bleek na een korte training hier ook toe in staat te zijn.

Ook leidt het beoefenen van de methode tot een reeks van positieve gezondheidseffecten, waaronder het versterken van je cardiovasculair systeem, versterken van je immuunsysteem en het verlagen van (chronische) stress. Inmiddels wordt de methode wereldwijd door vele duizenden mensen beoefend.

Inloop is vanaf 13.30 tot 14.00 we starten om 14.00 sharp en ronden rond 18.00 af met soep.

Tickets te koop via:

https://www.tri-ptstudio.nl/product/wim-hof-clinic/

Safety first

De methode zelf is veilig voor iedereen, soms zijn er aspecten die beter zijn aangepast of niet te doen. Om die reden vragen we altijd van te voren een korte vragenlijst in te vullen. Deze vind je via de volgende link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxYPN2wehW8wPvS436bdVD8T9QSF_v1dGBUpB6mJ7-DZiCcw/v iewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Mocht je twijfelen en onder behandeling zijn van een arts? Overleg het met je arts. Mocht je vragen hebben aan de instructeur die je graag van te voren helder hebt? Bel, mail of stuur een (voice)berichtje via 06 43 008 009 of smile@n-ice.world.

Tijdens de kennismaking met de methode van Wim Hof leer je om je eigen reactie op stress te herkennen, waarbij je handvatten krijgt om hier effectief en efficie¨nt mee om te gaan. Daarnaast leer je te ervaren wat effectief ontspannen is, en krijg je simpele tools aangereikt om naar deze gezonde staat van ontspannen alertheid terug te keren. Daarnaast heeft koude- en ademtraining een versterkend effect op je cardiovasculair systeem, verbetert het je immuunreactie en geeft het je algemene well-being een boost. Daarom luidt het thema van de WHM: happy, strong & healthy!

Hoe ga je dit doen?

Het aanleren van nieuw, gezond gedrag gaat niet vanzelf. Het inslijten van nieuwe gewoontes gaat het beste als je de nieuwe oefeningen regelmatig uitvoert.

We beginnen deze ervaring met adem- en lichaamsbewustzijn te vergroten, een lange ademsessie volgens de WHM en warm aanbevolen maar altijd vrijblijvend het ijsbad.

Zorg dat je voorbereid bent door het meenemen van je badkleding en handdoek maar je beslist altijd pas in het moment nadat je de voorgaande stappen hebt doorvoeld.

De Wim Hof Methode leert je om in alle kalmte te kijken naar je eigen reactie op een stressvolle situatie.

Zo train je je veerkracht en versterk je de connectie tussen lichaam en geest.

Ter voorbereiding

Ter voorbereiding motiveren we je om op twee vlakken vast wat aandacht te brengen komende week.

Adem
Hoe adem je?
Wanneer observeer je deze?
Wat merk je op?
Waar zit je ademhaling?
Heb je invloed op je ademhaling?
Verander niets maar voel en kijk met observerend ‘oog’.

Koude
Verleid jezelf te starten met KOUD afdouchen. Doe dit op een manier die voor jou werkt:
a) in een keer meteen koud
b) temperatuur afbouwend
c) van je voeten naar boven met de koude douche d) iets anders dat jou lukt.

De ervaring
Ervaren, dat is waar het in de fundamentals om gaat : “Voelen is begrijpen”.

De kou is een spiegel en leert ons veel. Het is nimmer het doel om steeds langer in koud water te zitten. De kou kan fysiologisch en psychologisch versterkend werken maar kunst is te leren luisteren naar JOUW lichaam. Niet naar je angsten of normen maar naar wat jij werkelijk voelt, aankan en je grenzen daar een beetje stretchen, maar niet overheen stappen!

Meenemen
Comfortabele kleding waar je in kan bewegen;
Badkleding en handdoek (of 2);
Warme kleding & sokken

Good spirit

Nieuws overzicht

Tekst en foto's: Mathieu Hilgersom
Podiumplek voor Eeke Landman bij Marathon Rotterdam 17 uur geleden
Afbeelding
Ook volleybalmini's Gemini-Kangeroes in de prijzen 17 uur geleden
De redactie van  Sleutelstad is leeg.
Einde aan Streekomroep Unity/Sleutelstad 19 uur geleden
PvdA fractievoorzitter Arnold Posthuma
PvdA: Van gebakken lucht kun je niet leven! 14 apr, 20:23
Afbeelding
DEZE WEEK IN BIBLIOTHEEK VOORSCHOTEN - WASSENAAR 12 apr, 23:38