Wethouder Cramwinckel bracht een cadeautje mee voor het jarige Filmtheater Voorschoten. Voorzitter Wim Carabain nam het in ontvangst
Wethouder Cramwinckel bracht een cadeautje mee voor het jarige Filmtheater Voorschoten. Voorzitter Wim Carabain nam het in ontvangst Foto: VSK

75 jaar films in Voorschoten succesvol van start

Cultuur Kunst & Cultuur

Eigenlijk had het feestje vorig jaar moeten worden gevierde, maar ja….., dus wordt dit jaar het jubileum plus één jaar gevierd: 75 (+1). Dinsdagavond startte het Filmtheater de feestweek met de allereerste film die destijds in het toenmalige Greenway Theater draaide: Modern Times van Charlie Chaplin. 

En de aanwezigen genoten. ‘Het is echt nog steeds een leuke film’, aldus een van hen. Wethouder Marcel Cramwinckel kwam met een verjaardagscadeau, een cheque van € 250,- die hij aan voorzitter Wim Carabain overhandigde. 

Het Filmtheater heeft voorlopig nog plek in het Cultureel Centrum maar er wordt al jaren gesproken over de sluiting van deze nieuwe locatie. Toen het contract met de exploitant Sportfondsen werd beëindigd, werkte het filmtheater constructief mee aan een oplossing om toch films te kunnen draaien. Er werden twee stichtingen in het leven geroepen, een stichting voor het beheer van de ruimte en een stichting voor de bar exploitatie. Vooralsnog is er zeker dit jaar en wellicht volgend jaar ruimte voor het Filmtheater in het Cultureel Centrum. 

De gemeenteraad nam vorig jaar het besluit om in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan een nieuwe bioscoop te bouwen maar dat werd later weer teruggedraaid omdat de raad wilde kijken naar een mogelijkheid voor een Multifunctionele Accommodatie in Het Kruispunt. 

Wethouder Marcel Cramwinckel zei in zijn toespraak te hopen dat de nieuwe gemeenteraad nu snel doorpakt met besluitvorming over de toekomst van het Filmtheater.

Bekijk het volledige feestweek programma op de website van het filmtheater. https://filmtheatervoorschoten.nl/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 9 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 11 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 12 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 17 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10