Afbeelding

Hulp voor jongeren 8-16 jaar met ouder met psychische of verslavingsproblemen

Algemeen

Gespreksgroep voor jongeren van 8-16 jaar die een vader of moeder hebben met psychische problemen en/of verslavingsproblemen.

 Als je ouders problemen hebben, hoe moet het dan met jou? Een ouder met problemen hebben is lastig. Bijvoorbeeld als een van je ouders een psychisch probleem heeft, of verslaafd is. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep voor kinderen en jongeren.

Voor wie?

De KOPP-groep (Kinderen-van-Ouders-met-Psychische-Problemen en Kinderen-van-Ouders-met-Verslavingsproblematiek) is een gratis cursus voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 16 jaar. Deze praatgroep is voor kinderen die deze situatie thuis herkennen. Maak je je zorgen of ervaar je gebrek aan aandacht en wilt je je ouders niet tot last zijn? Praat erover met andere jongeren in dezelfde situatie. Stel je vragen aan ons.

 Praktische informatie

We bieden dit aan in ons werkgebied:

-      Voor Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude: startdatum 1 juni 16-17.30u; locatie Rijnveste, Leiden

-      Voor Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk: startdatum 10 mei 15.30-17u; locatie Centrum Puyckendam

-      Voor Kaag & Braassem: startdatum 24 mei 15.30-17u; Schoollaan 4 in Hoogmade

-      Voor Alphen a/d Rijn: startdatum 16mei (gesprekjes vooraf op 9 mei) 15.30-17u; locatie Dr J.M. den Uylsingel Alphen a/d Rijn

-      Kinderen/tieners uit Nieuwkoop kunnen aansluiten waar ze willen

Duur: 6 bijeenkomsten van 2 uur
Deelname is gratis

 Meedoen?
Als het je wat lijkt om mee te doen, praat er dan eens over met je vader of moeder. Om je aan te melden of als je vragen hebt, kun jij (of je ouders) naar mailen naar preventie@rivierduinen.nl.

- Einde bericht –

 

Mededeling voor de pers, niet voor publicatie

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met GGZ Rivierduinen, afdeling Communicatie per e-mail: communicatie@rivierduinen.nl. Website: www.rivierduinen.nl.

Over GGZ Rivierduinen
GGZ Rivierduinen biedt vele vormen van geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, volwassenen en ouderen in het noorden en midden van Zuid-Holland. Meer informatie vindt u op www.rivierduinen.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 1 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 5 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 6 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 7 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 8 uur geleden