Afbeelding
Foto: Rendierenloop.nl

Zomerse Rendierenloop gaat dwars door het gemeentehuis

Sport Sport

(Persbericht) De Voorschotense Rendierenloop heeft het gemeentehuis toegevoegd aan de route van de zomerse editie op zondag 26 juni. De wandelaars en hardlopers gaan aan de voorkant naar binnen en verlaten het pand via de achteruitgang aan de kant van het Berkhoutpark.

Het is de eerste keer dat de Rendierenloop door het gemeentehuis gaat. Voorgaande jaren ging de route van de Rendierenloop onder andere door de bibliotheek, het bondsgebouw van de Laurentiuskerk en het Cultureel Centrum. Ook zette Klooster Oud Bijdorp zijn poorten open voor een bijzondere ronde over het terrein.

Tijdens de komende editie doen deze partners opnieuw mee. De komende weken maakt de Rendierenloop nog meer samenwerkingsverbanden en bijzondere passages op de route bekend.

Zomerse editie
De Rendierenloop vindt dit jaar eenmalig plaats in de zomer. Normaal gesproken is de funrun en wandeling één van de grootste kerstevenementen van Voorschoten. Vorig jaar kon de editie op zondag 19 december niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Voorschoten’97 verplaatste de Rendierenloop daarom naar de zomer, waardoor het direct ook onder de jubileumactiviteiten van de club valt. Onderweg staan de deelnemers meerdere zomerse en sportieve verrassingen te wachten.

Naast de funrun en wandeling staat ook de traditionele kids funrun op het programma. Om 15.00 uur starten de kinderen vanaf Voorschoten’97 voor een bijzondere route van ongeveer 1 kilometer langs de verschillende sportverenigingen rondom Sportpark Adegeest. Om 16.00 uur gaan de wandelaars van start. De hardlopers volgen om 16.30 uur.

Meer informatie en inschrijven
Meer informatie is te vinden op de website www.rendierenloop.nl. Hier kun je je ook inschrijven. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 5 euro. De kosten voor volwassenen bedragen 10 euro. Wil je als gezin deelnemen aan de wandeling? Je betaalt dan slechts het totaalbedrag van 25 euro. De opbrengst gaat volledig naar de broodnodige nieuwe atletiekbaan van Voorschoten’97.

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 3 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 15 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 16 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 21 uur geleden