Afbeelding
Foto: VSK

Gemeente werkt mee aan ecologische verbindingsstrook Kniplaanviaduct

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht gemeente) Het college van burgemeester en wethouders van Voorschoten wil meewerken aan een extra verbreding bij het Kniplaanviaduct over de A4, gepland voor 2026. Die verbreding, een groene vegetatiestrook, is bedoeld als ecologische verbindingsstrook voor kleine zoogdieren en insecten. Die krijgen daardoor betere kansen in het weidegebied van het Groene Hart tot aan Horsten en Duinen in Wassenaar. 

Het bestaande Kniplaanviaduct wordt al verbreed omdat het niet meer voldoet aan de eisen. Nu wordt dat viaduct gebruikt door omwonenden en recreatief verkeer. Deze groene verbreding zou daar dus bij komen. Die staat pas gepland voor 2026, maar Rijkswaterstaat wil nu al weten welke steun ervoor is in de regio.

De ecologische verbindingszone zou 3 meter breed worden. Planologisch, juridisch en technisch kan dat. Rijkswaterstaat en de regiopartners van het landschappelijk gebied Duin Horst en Weide hebben deze strook als meest reële kans beoordeeld bij de verbreding van de A4 op het traject tussen grofweg Leiden en Leidschendam-Voorburg. Hiermee wordt de biodiversiteit bevorderd.  

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 2 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 20 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 20 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 20 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 20 uur geleden