Zangeres Denise Jannah treedt op tijdens het vijfde Piet Wezepoel Jazzfestival op 21 mei.
Zangeres Denise Jannah treedt op tijdens het vijfde Piet Wezepoel Jazzfestival op 21 mei. Foto: Ron Jenner.NL

Zangeres Denise Jannah bij PJPJ Jazzfestival

Cultuur Kunst & Cultuur

Meervoudig Edison winnares Denise Jannah treedt op tijdens het vijfde Piet Wezepoel Jazzfestival op 21 mei. Denise is de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract heeft getekend bij het vermaarde Amerikaanse jazzlabel ‘Blue Note’. Zij treedt over de hele wereld op en is een zeer geziene gast bij de meest uiteenlopende formaties; van het Rosenberg Trio tot de Carnegie Hall Jazz Band (USA) en van het Willem Breuker Kollektief tot het Metropole Orkest. Tevens stond zij zeven keer op het North Sea Jazz Festival!                                                                                                      

Jonge jazztalenten (8-18 jaar), jonge professionals van het Koninklijk Conservatorium Den Haag én de top van de Nederlandse jazz ontmoeten elkaar in het sfeervolle Cultureel Centrum in Voorschoten. Naast Denise Jannah en jong jazztalent onder leiding van Niels Tausk, Marc van Rooij, Robert Koemans en Sebastiaan van Bavel treden op Duckpin Bowling Alley (Kegel brothers), Veronica Cimino 4et, Aseo Quartet, Tristan Guillaume Group en het Lidija Strika Quartet.                                                          

Het Piet Wezepoel Jazz Festival viert op 21 mei haar 5e editie na twee jaar gedwongen stilte door de coronamaatregelen. Het festival is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van eigen sponsors en van de Stichting Louise de Lang-van Schaik, Stichting Katapult en Regiobank Voorschoten.                                                                

Het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten is gemakkelijk te bereiken via openbaar vervoer. U kunt gratis parkeren. Entree is €12,50. Voor jongeren 12 tot 18 jaar en voor studenten is de entree €5,00 en voor jongeren tot 12 jaar is het gratis. Aanvang is 17.00 uur.                                                                                                       

PJPJ is in 1994 opgericht met het doel jazzstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag extra podium- en presentatie ervaring op te laten doen. Sinds 2013 vindt dat plaats in een unieke ‘concert setting’ in het Cultureel Centrum Voorschoten. Met de jazzconcerten en jazzfestival draagt PJPJ op een laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek in Voorschoten en de regio.

Kaartverkoop en meer informatie is te vinden op www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 4 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 6 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 8 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 12 uur geleden 5
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10