Afbeelding

Hutje(mutje) op de hei

Column Regio nieuws

Je merkt het aan alles. Je merkt het aan de zon, de geur van zonnebrand en de drukte op straat: de zomer staat voor de deur. En waar de zomer voor de deur staat, daar staat een deur verder altijd het stokpaardje van vele zeurende mensen. De barbecue overlast. Houd uw facebook maar in de gaten, het gaat gebeuren. 

Mensen gaan zeuren over de barbecue van andere mensen. Het lijkt in Nederland soms wel tot topsport verheven. Het zeuren om het zeuren. 

Ook in Voorschoten kunnen we er wat van. Ga de ‘Je bent Voorschotenaar als je...’ groep maar na op Facebook. Is het niet de barbecue dan is het wel iemand die de Nederlandse vlag te vroeg zou hebben opgehangen. Poehpoeh. Is het niet de vlag, is het wel de vliegtuigen die laag overvliegen. Nou nou, het landt toch niet in je tuin... Heeft het vliegtuig het niet gedaan, dan is het wel een ventje van 14 die een rotje afsteekt of de gemeente die het gras te vaak en te vroeg maait. 

Dan vraag ik mezelf toch altijd af water is gebeurd met ‘leef en laat leven’. Ga dan lekker in een hutje op de hei wonen ver weg van alle vliegvelden. Dan hoef je jezelf niet meer te storen aan een barbecue, kan je rustig kijken naar hoogvliegende vliegtuigen, hoef je je geen zorgen te maken over pubers die sterretjes afsteken en kan je zelf bepalen wanneer je het gras in de buurt maait. 

Enige nadeel is dat, gezien het niveau van zeuren in Nederland, er waarschijnlijk een stuk meer mensen in een hutje op de hei gaan wonen. Voor je het weet heb je in een hutje op de hei ook last van barbecueënde buren en een vliegveld in de buurt. 

Gelukkig hebben we in Voorschoten nog altijd een stuk meer mensen die leven en laten leven, trotszijn op ons dorp en leuke berichten delen op ‘Je bent Voorschotenaar als je...’.

Op naar de zomer!

Stan Perel

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 5 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 23 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 23 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 23 uur geleden