Afbeelding
Foto: Brandweermuseum Voorschoten

Kom ook naar brandweermuseum Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Het is al weer juni en over een paar weken is het zomervakantie. Maar voor die tijd heeft Brandweermuseum Voorschoten nog de nodige activiteiten. 

Op woensdag 8 juni is het nationale straatspeeldag. Dan zijn wij ’s-middags ergens in het dorp met spuitspellen. Ook vieren wij twee verjaardagen met hun vriendjes/vriendinnetjes deze maand.

Op zaterdag 11 juni begint onze dag met uiteraard onze maandelijkse opening van het brandweermuseum. Je bent van 10 tot 12 uur weer welkom. We zijn nog steeds bezig om het voor de jeugd nog aantrekkelijker te maken met DOE-dingen. Zo is onze timmerman al ver gevorderd met een Electrotafel. Daarin komen diverse brandweeritems te liggen die je met elkaar moet koppelen. Als je dat lukt gaat er een sirene af als teken dat je het goed hebt. We hopen die voor de zomer klaar te hebben.

En dan iets om zeker in de agenda te zetten is zaterdag 18 juni. Dan komen alle historische brandweervoertuigen van de stichting Historisch Brandweermateriaal Hollands Midden, samen in Woubrugge. Dit ter ere van het 10 jarig bestaan. Dit is weliswaar een uitgesteld feest maar zal niet minder groots gevierd worden. Dus hou je van brandweer(auto’s), kom dan naar Woubrugge op 18 juni van 9 tot 16 uur.

Het Brandweermuseum is te vinden achter de kazerne aan het Burgemeester Van der Haarplein. De ingang is aan de kant van de Zwaluwweg. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 4 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 22 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 22 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 22 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 22 uur geleden