Binnenkort start een pilot met innovatie op de werkvloer in de Corbulotunnel.
Binnenkort start een pilot met innovatie op de werkvloer in de Corbulotunnel. Foto: Rijnlandroute.nl

Proeven met innovaties op de werkvloer in de Corbulotunnel

Algemeen Regio nieuws

De provincie heeft aannemer Comol5/Croonwolter&dros uitgedaagd om met innovaties aan de slag te gaan op het gebied van veilig werken. De komende twee maanden wordt bij werkzaamheden in de tunnel exoskeletten gebruikt. 

Exoskeletten zijn lichaamsharnassen die onder meer gebruikt worden bij werken boven het hoofd. Met een exoskelet worden fysieke lasten beter over het lichaam verdeeld. 

De provincie Zuid-Holland en Comol5/Croonwolter&dros werken in deze pilot samen om te onderzoeken of een exoskelet kan bijdragen aan ondersteuning bij werkzaamheden boven het hoofd, zodat er minder vermoeidheid optreedt en medewerkers vitaler en tot latere leeftijd kunnen doorwerken.

Gedurende 2 maanden werken een aantal medewerkers met en zonder het exoskelet. Bij deze test wordt met bewegings- en hartsensoren gemeten wat het verschil in belasting en inspanning is bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden op de bouwplaats. Na deze periode wordt geëvalueerd hoe de gebruikers de exoskeletten ervaren en wordt aan de hand daarvan een mogelijk vervolg bepaald.

Binnenkort wordt nog een tweede pilot uitgevoerd met het werken met bodycams. Resultaten uit de pilots neemt de provincie mee bij andere provinciale bouwprojecten.

Bron: Rijnlandroute.nl


Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 3 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 8 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24