De Voorschotense Jet Nijland schreef een verhaal voor de bundel 'Lentekriebels'.
De Voorschotense Jet Nijland schreef een verhaal voor de bundel 'Lentekriebels'.

Voorschotense auteur Jet Nijland verschijnt in verhalenbundel

Cultuur Kunst & Cultuur

De Voorschotense schrijfster Jet Nijland debuteerde in januari dit jaar al succesvol met haar historische feelgood roman Zwaluwdans. Het boek is met veel lof ontvangen en scoort goed bij zowel recensenten als liefhebbers van het genre. Het succes smaakt naar meer en daarom schrijft Jet inmiddels aan een tweede roman. Voor mensen die daar niet op willen wachten, is er nu een leuk tussendoortje: Er is een kortverhaal van Jet Nijland verschenen in de bundel “Lentekriebels” van Uitgeverij Ellessy. 

Dit boek is verschenen tijdens de jaarlijkse Valentijnsprijs schrijfwedstrijd waar Jet aan mee deed. De beste inzendingen kregen een plek in de bundel. 

Het verhaal van Jet heeft de titel #verliefd (spreek uit als: hashtag verliefd) en speelt zich af in Australië. De jury noemde het een hartverwarmend, eigentijds en verrassend liefdesverhaal. ‘Eigenlijk was het nogal een impulsieve daad om dit verhaal in te zenden, dus ik ben blij verrast dat ik in deze mooie bundel sta’, vertelt Jet. ‘Volgend jaar doe ik weer mee. Meedoen aan schrijfwedstrijden is heel erg leuk en bovendien leerzaam want je krijgt ook een uitgebreid juryrapport. Als beginnend auteur kan ik immers nog heel veel leren, dus ik ben heel blij met feedback.’ 

In het boek Lentekriebels staan ook verhalen van andere grote feelgood auteurs zoals Tamara Haagmans, Anja Janssen en Chantal Claassen. Lentekriebels is te bestellen bij alle fysieke en digitale boekhandels en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel Villa Pardoes. 

Natuurlijk is Jet haar debuutroman Zwaluwdans ook nog steeds verkrijgbaar. Er liggen nog exemplaren bij de Cigo op de Van Beethovenlaan en in de vestigingen van de boekhandels de Kler in Voorschoten, Wassenaar en Leiden. Maar ook voor dit boek geldt: het is tevens bij alle andere fysieke- en online boekwinkels te koop.

‘Neem een beetje Voorschoten mee op vakantie! Zwaluwdans en Lentekriebels zijn perfect leesvoer voor op het strand. Of op een bedje aan het zwembad. Of… nou ja, haha. Eigenlijk kan je ze zelfs in de regen in de caravan lezen. Het zijn heerlijke zomerse verhalen om bij weg te dromen,’ besluit de enthousiaste Jet.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden